Press "Enter" to skip to content

Европейско по мини футбол в България?

Цяла Европа впечатлена от домакинството ни на EUROCUP 2023, заговори се за Европейско по мини футбол в България.

Организатори, футболисти и треньори от цяла Европа останаха повече от впечатлени от домакинството на EUROCUP 2023 от страна на Българска асоциация мини футбол (БАМФ). Състезанието с 28 отбора от 13 държави и хиляди участници премина под отлична организация в рамките на 5 дни в курорта Слънчев бряг. 

Участваха 7 български отбора – Светците, Галактико, Епъл Джулюница, Фреш Фрут, Мечките, eDynamix и М+С Хидравлик. От тях Епъл, Фреш Фрут и Мечките се класираха за осминафиналите, но там приключи българското участие в състезанието. 

Доминацията на хегемона в Европа, Румъния, продължи и на това състезание, като отбори от тази държава стъпиха на почетната стълбица. Шампион стана Борусия Сибиу, втори се нареди Реджо Лириада Брашов, а трети бе Нова Вита Таргу-Муреш.

Голямата новина обаче е желанието на Европейската футболна федерация да продължи да гласува доверие на БАМФ за домакинства на най-големите си турнири. Очаква догодина отново да приемем EUROCUP, а вече се водят дискусии в съвсем близко бъдеще да домакинстваме мачове от Шампионската лига на Стария континент и Европейско първенство по мини футбол.

Мнението на “Ритнитопъ”: БАМФ продължава да развива мини футбола в България. Мачове от Шампионска лига в страната ни ще бъдат следващата стъпка, а евентуално домакинство на Европейско ще бъде грандиозен успех!

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *