Press "Enter" to skip to content

България работи за домакинство на Лигата на нациите по минифутбол

Евро 2024 по минифутбол ще се проведе в Сараево. България иска домакинство на Лига на нациите по мини футбол.

Българска асоциация минифутбол и София бяха домакин на годишната Генерална Асамблея на Европейската федерация по минифутбол през изминалия уикенд. На събранието се взеха много важни решения. Босна и Херцеговина беше избрана за домакин на Европейското първенство през 2024 година. 

Асамблеята за поредна година беше водена от президента на БАМФ и Европейската федерация по минифутбол г-н Борислав Александров, който и този път ще бъде сред основните фигури в организацията на турнира в столицата Сараево. Братята Елвин и Ервин Блажевич представиха впечатляваща презентация за домакинството на турнира, като имат подкрепата на местните власти и много частни компании. 

Състезанието ще се проведе в периода 1-9 юни, като специално за него ще бъде построен стадион на открито, който ще бъде с капацитет 2 000 души. Покрай стадиона ще бъде изградена фен зона с активации, игри и много забавления за малки и големи. 

Очаква се Един Джеко да бъде посланик на турнира и да посети състезанието на живо. Напомняме, че Андрес Иниеста бе гост и патрон на Световното първенство в ОАЕ, завършило преди броени седмици.

България домакин на Лигата на нациите през 2024 г?

България има желанието и работи по варианта да бъде домакин на Лигата на нациите по минифутбол – силен международен турнир с 6 държави през пролетта на 2024 година. 

Това разкри президентът на Българска асоциация минифутбол Борислав Александров. 

Състезанието ще се яви и генерална подготовка на отборите за започващото в началото на юни Европейско първенство в Босна и Херцеговина. България вече игра в предното издание на Лига на нациите в Словакия, когато участваха още отборите на Унгария, САЩ, Словакия, Англия и Австрия. 

Страната ни вече се отчете с домакинство на турнир от календара на EMF. Това беше вторият по сила клубен турнир на Стария континент Eurocup през септември тази година. 

Иначе още тази седмица ще има среща на Борислав Александров и треньорския щаб с планове за подготовката на тима ни за Европейското първенство. България е актуален бронзов медалист на Стария континент и сред най-добрите 8 отбора от Световното първенство.

Мнението на “Ритнитопъ”: Постиженията на България в минифутбола в последните две години са огромни. Пожелаваме успех на родните национали. Ще бъде прекрасно, ако бъдем домакин на Лигата на нациите през 2024 г.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *