Press "Enter" to skip to content

Страхотно представяне на България на Световното по текбол!

България участва на 4-то поредно Световно първенство по текбол. Форумът бе успешен за родните състезатели.

В края на 2023 г. България взе участие на Световното първенство по текбол. Това е спорт, който се играе с топка и включва неща от други два спорта – сепак такрау и тенис на маса. Играчите могат да докосват кълбото с всяка част на тялото, без ръцете, като разиграванията се случват на огъната маса.

За България това бе 4-ти планетарен форум по текбол и родните представители се представиха по чудесен начин.

Двойки

България участва на Световното по Текбол в Банкок, Тайланд! Българският отбор взе участие в четири от петте дисциплини. На двойки мъже двойката бе съставена от Чавдар Славков и Стойчо Жеков от СК ФАКТОР София. Те успяха да излезнат като втори в групата си в силната конкуренцията на тимовете от Полша, Ирак и Бенин.

В сблъсък за влизане в топ 16 те изиграха нелош двубой срещу силния отбор от Ливан, но все пак загубиха срещата. Те се поздравиха с точки в няколко много зрелищни разигравания и оставиха страхотни впечатления. Нашите момчета се поздравиха с разпределение на местата от 17-то до 24-то от общо 45 двойки.

Сингъл мъже

В сингъла при мъжете страната ни бе представена от състезателя на СК Фактор Стойчо Жеков. Това е четвърто негово участие на Световно първенство. Той успя да повтори най-доброто си класиране от предни планетарни форуми и достигна до 9-то място, след като спечели категорично своята група с три победи по 2:0 гейма. Стойчо постигна успехите си срещу състезателите на Ирак, Камбоджа и Киргизстан.

В директен сблъсък за влизане в топ 16 той се изправи срещу представител на Словакия и отново спечели с 2:0 гейма. В следващия кръг жребият отреди нашият състезател да играе срещу трикратния Световен шампион от Унгария Адам Благович. Българинът се представи страхотно и направи няколко невероятни отигравания и успя да затрудни максимално именития си съперник. Резултат бе 12:6 в първия гейм, а вторият завърши 12:8 и така нашето момче приключи с надпреварата.

Сингъл жени

В Дисциплината женски сингъл Ангелина Атанасова от СК Димитровград излезе от групата си и стигна до топ 32, където загуби от състезателката на Ливан.

Смесени двойки

При смесените двойки Неделчо Андонов и Ангелина Атанасова излезнаха от групата си втори и направо влезнаха в топ 16. Там те загубиха от Бразилия.

Мнението на “Ритнитопъ”: Текболът е спорт, който набира все по-голяма популярност в световен мащаб и е радващо, че България показва силни резултати.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *