Press "Enter" to skip to content

Конгрес ли? Само ни заблуждават!

Конгрес за нов президент на БФС е все по-вероятно да няма на 15-ти март. Заблуждението и игрите продължават.

Спомняте ли си мечтите, които имаха обикновените фенове, че ще има Конгрес на Българския футболен съюз, на който ще бъде избран нов президент на централата? А помните ли думите на Петър Величков след Изпълкома на 6-ти декември 2023 г., когато каза, че планът е Конгресът да бъде обжалван и сегашното ръководство на БФС да си остане на власт?

На 22-ри януари 2024 г. стана ясно, че трима членове на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз са обжалвали вписването на Михаил Касабов като президент. Това са Емил Костадинов, Румян Вълков и Димитър Георгиев. Интересно е, че тримата сложиха подписите си за решенията на Изпълкома на 6-ти декември и Касабов беше избран единодушно.

Подобно развитие на нещата не трябва да ни изненадва. Ясно е, че сегашното ръководство на БФС не е готово да пусне кокала. Ясно е, че българският фен има още много какво да изстрада преди да се стигне до истинска промяна. Защото тази в момента е само фиктивна. С тези обжалвания се печели още време и Конгресът на 15-ти март изглежда все по-далеч. Беше хубаво да помечтаем нали?

Присъствието на Димитър Георгиев не е случайно. Той е един от най-приближените хора на Борислав Михайлов. На Изпълкома, провел се през декември, той е човекът, настоявал, че Михаил Касабов не трябва да бъде вписван като временно изпълняващ длъжността Президент на БФС. Това споделя Петър Величков пред Дарик радио и dsport. Георгиев даже се заканва, че “ще обжалва до дупка”, за да остана Михайлов на власт.

Смешно е, че г-н Георгиев сподели пред колегите от Дарик и dsport, че думите на Величков са “лъжа”.

“По време на Изпълкома казах само, че ако реша, мога да се кандидатирам за президент на БФС и ако Конгресът не ми хареса, мога да обжалвам. Не съм заявявал, че категорично ще го направя. Оставям тази тема отворена за следващ наш разговор“.

– думите на Димитър Георгиев пред Дарик радио и dsport

Кой лъже сега, г-н Георгиев? В същия разговор, партньорът на Михайлов от любимия ни танц с Преслава добавя, че “Борислав Михайлов не е най-черният човек в България“.

Реакцията на Димитър Бербатов

Двама от кандидатите за президент на БФС, Димитър Бербатов и Георги Градев, веднага взеха отношение по казуса. От седмици те говореха, че нещо толкова долно може да се случи.

“Налага се да информираме всички, че най-скептичните ни опасения, свързани с бъдещото на българския футбол, се сбъдват.

Плановете на Борислав Михайлов и обкръжението му са да заблуждават обществото с оставката на Михайлов.

Идващият през март 2024 конгрес за избора на нов президент на БФС също е заблуда. Дори имитират, че Изпълнителният комитет избира Михаил Касабов за временно изпълняващ длъжността президент на БФС до провеждането на конгреса през март.

Истината е, че Михайлов се интересува само от едно – как да не бъде заличаван от Търговския регистър! Как да противодейства на негово място да бъде вписан временният президент Михаил Касабов. Целта е конгресът през март да бъде обжалван, решенията му да не могат да влязат в сила още няколко години и както е по закон – вписаният президент да остане на власт. Тоест Михайлов.

Най-напред заявка за това даде членът на Изпълнителния комитет Димитър Георгиев, който на последното заседание на БФС заяви, че ще обжалва решенията на конгреса, обявен за 15 март 2024.

Сега ставаме свидетели на тоталната наглост и брутализъм от страна на Михайловата клика. След като избраният с пълно единодушие от Изпълнителния комитет на БФС да заеме длъжността президент до провеждане на конгреса през март Михаил Касабов беше вписан в Търговския регистър, в ход влезе тридневно изчакване за евентуални жалби. След изтичането на този тридневен срок предстои незабавното заличаването на Борислав Михайлов от регистъра. И ето какво правят трима от приелите оставката на Михайлов членове на Изпълнителния комитет и гласували за избора на Касабов – подават жалби срещу заличаването на Михайлов и вписването на Касабов!

Емил Костадинов, Димитър Георгиев и Румян Вълков, които са приели оставката на Михайлов, гласували са за избора на Касабов и са се подписали, сега са пуснали жалби срещу вписването на Касабов!

На ход са трима съдии от Софийски градски съд – Нели Алексиева, Петя Георгиева и Весела Офицерска. Те трябва да решат изисква ли се вписване на обстоятелството – смяна на представляващ на сдружение БФС и може ли решение на Изпълнителния комитет да се обжалва директно пред съда, след като конгресът е върховният орган на сдружението. В този смисъл практиката на СГС в последните две години е да постановява, че решенията на Изпълнителния комитет на БФС са НЕДОПУСТИМИ ЗА ОБЖАЛВАНЕ ПРЕД СЪДА и могат да бъдат обжалвани само пред конгреса.

Ще продължат ли тази законна практика съдиите Алексиева, Георгиева и Офицерска, или ще се поставят в услуга на Борислав Михайлов – предстои да разберем.”

– пост в страницата Р-Еволюцията е тук

Реакцията на Георги Градев

“СЕНЗАЦИОННО: Трима члена на ИК на Български футболен съюз обжалват вписването на Михаил Касабов като президент, за което те самите гласуваха

Докато ние с Димитър Бербатов обикаляхме телевизионните студиа и обяснявахме във Фейсбук, че има риск някой съратник на бъдещия затворник Борислав Михайлов да обжалва вписването на Михаил Касабов като президент на БФС, това вече е било факт, а ние с Димитър се оказахме прави!

❗️Имената на наглеците, които искат Михайлов да остане на власт, след като се обжалват решенията на предстоящия конгрес на БФС на 15 март (такъв е планът, защото нямат аватар), са:

– Емил Костадинов – обжалвал на 18 януари (т. дело 124/2023 на СГС, съдия Петя Георгиева);

– Румян Вълков – обжалвал на 19 януари (т. дело 135/2023 на СГС, съдия Весела Трайкова Живкова Офицерска);

– Димитър Георгиев – обжалвал на 19 януари (т. дело 138/2023 на СГС, съдия Нели Алексиева).

По делото на Костадинов има разпореждане, с което делото е оставено без движение (явно не си е написал грамотно исковата молба; той е известен с грамотността си).

Така съдбата на предстоящия конгрес е в ръцете на три достойни жени – съдии в СГС. Разчитаме на тяхната експертиза и морал. Нека да знаят, че обществото знае техните имена и ще следи за тяхната работа под лупа.

А за жалбоподателите и Михайлов само СЪД И ЗАТВОР. НИКАКВА МИЛОСТ!”

– думите на Георги Градев

Какво следва?

Съдбата на Конгреса, който трябва да се проведе на 15-ти март, в момента е в ръцете на три съдийки от Софийски градски съд – Нели Алексиева, Петя Георгиева и Весела Офицерска. Вчера пред колегите от БНТ Димитър Бербатов сподели, че в последните две години практиката на Софийски градски съд е да постановява, че решенията на ИК на БФС не могат да бъдат обжалвани пред съда, а само пред Конгреса.

Предстои да разберем дали наистина е така. Не трябява да забравяме, че и феновете няма да останат безразлични. Партията шах продължава.

Мнението на “Ритнитопъ”: Всичко това беше очаквано, но не пречи да ни влезе отново под кожата. Наглостта на управниците в Бояна няма край и това е поредното доказателство. Да обжалваш решение, за което си гласувал, е смехотворно. Конгрес все някога ще има. Заблуждението продължава, но заблудените този път ще бъдат управниците на БФС. Наистина ли мислите, че номерът ви ще мине?

Оставка, но кога?

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *