Press "Enter" to skip to content

Нека помогнем на Дена Киневска! Набират се средства за детето на учител по физическо от София!

Старши учителят по Физическо възпитание и спорт в столичното 20 ОУ “Тодор Минков” – Силвия Киневска, чрез училището анонсираха новина, в която се набират средства за детето на преподавателя.

Силвия Киневска и Рая Димитрова по време на XV Европейски детски лекоатлетически игри

Силвия Киневска винаги е била не просто учител, но и приятел на учениците. Нейните възпитаници от 20 ОУ “Тодор Минков” винаги са обирали отличията от всевъзможни състезания по лека атлетика. Създателят на “Ритнитопъ” Теодор Антонио Георгиев също споделя неговите от Силвия Киневска и апелира към спортната общественост с призив за помощ:

“Силвия Киневска е вдъхновяващ учител и прекрасен човек, който винаги е бил до своите ученици, включително и мен. В този труден момент за нея и нейното семейство, искам да апелирам към спортната общественост да се обединим и да помогнем на Дена в битката й за живота и здравето си. Всяка помощ, независимо колко малка, може да направи огромна разлика. Нека покажем, че спортът и солидарността могат да преодолеят всичко.”

– Теодор Антонио Георгиев, създател на “Ритнитопъ”

Прилагаме текста от “Тодор Минков” без редакторска намеса:

Наред с успехите и щастливите мигове, които споделяме в нашата училищна общност, понякога се налага да се справяме и с неочаквани предизвикателства. Винаги сме се справяли, сега също вярваме, че с общи усилия ще преодолеем и това.

Това, което стои сега пред нас, е битката за живота и здравето на Дена Киневска, дъщерята на Силвия Киневска, старши учител по ФВС, един блестящ професионалист, развиващ спорта в 20. ОУ „Тодор Минков“ по забележителен начин – със стотици постижения и призови места в лекоатлетически и други дисциплини.

През изминалия месец Дена бе диагностицирана с Лимфом на Ходжкин, а лечението й започна светкавично в турската болница ANADOLU MEDICAL CENTER с водещ лекар Prof. ZAFER GÜLBAŞ, MD. В момента се правят подробни изследвания за уточняване на диагнозата. Започна и втората серия химиотерапия. Предвидени са общо 12 вливания.

Дена е на 23 години, студент във ФМИ, СУ „Св. Климент Охридски“, прекрасно момиче с мечти и планове за прекрасно бъдеще. Бъдеще, което трябва да има без значение от цената, защото животът никога не трябва да струва пари.

Снимка на Дена от преди месец.

Вече е направена дарителска сметка, средствата от която ще се изразходват само за изследвания и лечение на Дена:

Име на клиент: Дена Николаева Киневска

IBAN: BG34STSA93000029877806

Валута: BGN

BIC: STSABGSF

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *