Press "Enter" to skip to content

ЦСКА 1948 вече е част от Европейската асоциация на клубовете (ECA)

ЦСКА 1948 стана едва петият български клуб, който е член на Европейската асоциация на клубовете (ECA).

Добрин Гьонов.

ЦСКА 1948 вече е част от Европейската асоциация на клубовете (ECA). Те са едва петият български клуб, който е част от организацията. Учредители на асоциацията са колоси на европейския футбол като Манчестър Юнайтед, Челси, Реал (Мадрид), Барселона, Ювентус и Байерн (Мюнхен).В началото на седмицата изпълнителният директор Добрин Гьонов за първи път беше част от престижната асамблея. В продължение на два дни бяха обсъждани въпроси за увеличаване на броя на членовете на Европейската асоциация на клубовете и сътрудничеството между ФИФА и EСА.

„За нас е огромна чест да бъдем част от подобна елитна компания. Възможността да обсъждаме новостите и да си сътрудничим с европейските футболни лидери ще ни помогне да достигнем нов етап в развитието на клуба. Това може да бъде стъпка и към изграждането на още по-позитивен образ на българския клубен футбол”.

– заяви Гьонов

ECA започва дейността си през 2008 г. със 137 клуба-членове и оттогава увеличава броя си до 245. Със своите 245 клуба-членове ЕСА следва тенденцията на непрекъснат растеж през последните години и се позиционира като силен представителен орган в европейския футболен пейзаж. Целта на организацията е да защитава интересите на клубовете като едновременно с това предлага обмен на знания и информация между представителите на клубовете, които са членове на асоциацията.

Мнението на Ритнитопъ: Колко повече български клубове са част от Европейската асоциация на клубовете (ECA), толкова по-добре. Важно е нашите топ отбори да се учат от най-добрите.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *