Press "Enter" to skip to content

„Ботев“ (Пловдив) се разделя с Валентич и Балтазар!

„Ботев“ (Пловдив) ще се раздели с директора и треньора си през юни!

„Канарчетата“ обявиха в официалните си профили, че в клуба се готвят рокади. Те ще бъдат както на ръководно ниво, така и в треньорския щаб.

Договорът на Азрудин Валентич няма да бъде подновен и така той напуска клуба през юни. Старши треньорът Бруно Балтазар пък се е споразумял с “Ботев” да бъдат прекратени взаимоотношенията между двете страни след края на кампанията. Той ще води отбора в оставащите мачове от първенството, след което също ще се оттегли от клуба.

Ето и официалното изявление на „Ботев“ (Пловдив):

“Уважаеми Ботевисти,

Съобщаваме Ви за няколко промени, които ще настъпят в нашия клуб:

 – Г-н Азрудин Валентич от няколко месеца не работи пряко в Ботев (Пловдив). От 1 юни неговият договор с Клуба изтича и той няма да бъде подновен.

– Ръководството на Клуба благодари на г-н Валентич за усилията, които положи за проекта Ботев и спечелването на 3-то място за първи път от 27 години.

– Ръководството на клуба реши договорът на старши треньора Бруно Балтазар да бъде прекратен по взаимно съгласие след края на сезона в efbet Лига.

Вече работим по избора на нов треньор, който ще бъде обявен до края на сезона.

Ръководството на Ботев (Пловдив)”

– позицията на Ботев

Промени в управлението

Според различни източници близки до клуба – в „Ботев“ (Пловдив) ще се завърне бившият изпълнителен директор Ангел Палийски. Той заемаше длъжността между 2014 и 2020 година в управленията на Цветан Василев и Георги Самуилов. Именно при втория през 2020 година Палийски подаде оставка. Азрудин Валентич беше на поста от 2022 г., след като преди това беше наставник на тима.

Промени в треньорския пост

След протестите на феновете на „канарчетата“ в последните мачове, ръководството е взело решение да се спре на вариант с български специалист на поста старши треньор. Носят се слухове, че от управлението искат да се подсилят и с български футболисти.

Феновете на „Ботев“ настояваха в протестите за прозрачен модел на управление, рокади в управлението, както и налагането на повече български играчи!

За старши треньор на тима се спрягат имената на Георги Дерменджиев, Станислав Генчев (настоящ наставник на „Локомотив“ (София)) и Любослав Пенев („Хебър“ (Пазарджик)).

Мнение на “Ритнитопъ”: Предстои интересно лято в “Ботев” (Пловдив)! Очакват се големи промени не само в управлението на клуба, но и на поста старши треньор.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *