Press "Enter" to skip to content

Ще видим ли завръщането на Черноморец (Бургас) в професионалния футбол?

Има реална възможност Черноморец (Бургас) да се завърне сред професионалистите. Възражда ли се футболът в Бургас?

Ще видим ли завръщането на Бургас на футболната карта? Черноморец 1919 (Бургас) изрази готовност да се завърне сред професионалистите. Новият клуб е учреден на 4-ти август 2015 г. от сдружение „Бъдеще за Черноморец“. Отборът започва в най-ниското ниво на родния футбол – „Б” Областна футболна група през сезон 2015/16. Публикуваме позицията на клуба без редакторска намеса.

“ПОЗИЦИЯ НА ФК ЧЕРНОМОРЕЦ 1919

ФК Черноморец 1919 заявява желанието си готовността да участва във Втора лига през сезон 2023/24.

Предвид възможността отбор, спечелил по спортен път промоция във Втора лига, да се откаже от това си право, ФК Черноморец 1919 заявява категорично желанието да заеме неговото място. Ръководството на клуба е категорично, че има пълна готовност от следващия сезон да играе във второто ниво на родния футбол. Клубът е обезпечен финансово, разполага с необходимата материална база и спортно-технически щаб. По този начин ФК Черноморец 1919 отговаря на всички изисквания за покриване на лицензионните условия за участие във Втора лига. За целта от клуба вече са изпратени необходимите заявки до БФС. Очакваме и вярваме, че от централата ще се вземе законосъобразно решение по този казус.”

Мнението на “Ритнитопъ”: Ще бъде прекрасно, ако отбор от Бургас отново е сред професионалистите. Не може четвъртият най-голям град в България да е в подобно футболно безвремие вече толкова много време.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *