Press "Enter" to skip to content

Илиян Филипов: “Стадионът ще бъде завършен на 100% до края на годината. Това го гарантирам.”

Големият ден за феновете на “Ботев” (Пловдив) наближава – откриването на “Колежа”.

Днес беше дадена пресконференция за откриването на стадион “Христо Ботев”. Какво се каза на нея?

“Дългоочакван ден. Ден важен за град Пловдив, не само за нашата жълта общественост. Знаете, беше започнат стадиона, беше замразен 2012 г. Тук искам специално да изразя благодарността към господин Бойко Борисов, който повярва и осигури първото финансиране за стадиона. Не беше леко, даже бих казал, че беше много трудно. Условията, в които работихме, на моменти бяха и враждебни, но искам чрез вас да благодаря на господин Илиян Филипов, на заместник кмета по строителство. Въпреки всичко ние се справихме и вижте Пловдив, не само Пловдив. Не е строено такова съоръжение в държавата от 40, 50 години, може и повече. Стадионът е хубав, стадионът е наш, стадионът е на пловдивската общественост. Нека има повече успехи оттук нататък. Клубът вече се върна в своето родно място. С вас сме изживявали невероятни мигове на този стадион. Нека те да продължат, да се множат и наистина нашата спортна общественост да получи това, което заслужава. Пловдив е най-спортният град, Пловдив го заслужава. Откриваме стадиона на 29-ти. Пожелавам успех на клуба, и на националния отбор, защото ще има мачове на националния отбор тук. В това съм сигурен. Нека празникът да не спира. Винаги да има радост на този стадион. Много е важно да си го пазим. Виждате всичко е перфектно”

– започна Здравко Димитров, кмет на град Пловдив

Асен Караславов благодари от името на “Ботев” (Пловдив).

“Искам да изкажа едно голямо благодаря от името на клуба към г-н Филипов, към кмета на град Пловдив Здравко Димитров, към Община Пловдив за това, че направиха така футболният клуб Ботев Пловдив и неговите привърженици след 10 години да се завърне в неговия дом – стадион “Христо Ботев”

– продължи Асен Караславов

Изпълнителят на стадиона Илиян Филипов обеща той да е напълно готов до края на 2023 г.

“Няма да крия, че това беше един от най-тежките проекти през живота ми. Оставихме цялото си сърце и почти целия ресурс, за да довършим това съоръжение в този вид, който виждате в момента. Все още има неща до мача с Левски, в момента ги работим, които са извън проекта, но са за сигурността на публиката по трибуните. Ще премахнем всички седящи места за мача с Левски поради простата причина, че имам притеснението, че ако се хвърлят три, четири седалки към терена, може да тръгне целият стадион в сектора за гости. Стадионът ще бъде завършен на 100% до края на годината. Това го гарантирам.”

– добави Илиян Филипов

Мнението на “Ритнитопъ”: 29-ти април 2023 г. ще остане паметна дата за феновете на “Ботев” и не само. Всеки футболен привърженик би следвало да се радва, че ще има още един хубав стадион в страната ни.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *