Press "Enter" to skip to content

ЦСКА София с коментар след вчерашното решение на БФС

Мачът на ЦСКА София с Черно море от плейофите ще може да се изиграе пред публика, но извън София. Какво означава това?

ЦСКА София излезе с коментар след вчерашното решение на БФС първият мач от плейофите срещу Черно море да може да бъде игран пред публика, но извън София. Публикуваме позицията без редакторска намеса.

“Информация относно поредното конюнктурно решение на БФС

На провелото се вчера заседание на Апелативната комисия беше решено да бъдем лишени от домакинство, а мачът да се проведе извън София, без право на избор. И тук искаме да направим няколко уточнения:

– заседанието, на което се очакваше да ни изслушат и запознаят с обстоятелствата около инцидентите, беше напълно фиктивно

– не беше отговорено на нито един наш въпрос, не бяха представени доказателства за “тежко” ранените, не получихме адекватно обяснение за санкциите

– след 10-те минути, отделени за нас, за да не е все пак срамно, ни стана ясно, че решението очевидно е било взето предварително и под диктовка.

Предвид липсата на истински доказателства за инцидентите, тоталното неглижиране на възраженията ни още преди първия мач, тежестта на наказанието без каквато и да било реална обосновка, имахме надежди, че поне този път от БФС ще демонстрират поне частична справедливост и или ще премахнат безумното решение от втори мач без публика, или поне ще ни оставят у дома, затваряйки частично стадиона.

Но нима можем да говорим за справедливост, когато става въпрос за ЦСКА? За ЦСКА, който е на точка от върха?

Предвид представянето на съперниците ни, които трудно се справят без цялата организирана система да е зад тях, разбираме страховете. Разбираме, че да ни лишат от домакинство в едно от 3-те такива, които имаме в общо 5 решаващи мача, ни поставя в трудна ситуация и е още един инструмент, с който да ни повлияят.

Да, ЦСКА е домакин навсякъде. Не това е проблемът. Проблемът е, че прогнилата система чисто и просто не работи. Тя просто служи. Обслужва едни и същи персонажи вече 10 години, а българският футбол продължава да затъва.

Толкова по темата БФС. Бихме искали да ви уведомим, че правим всичко възможно да намерим подходящ стадион, което се оказва нелека задача, предвид отказите, които получихме. Ще ви информираме за решението в кратки срокове.

Имаме и призив. Нека битката по трибуните бъде с позволени средства и нека не даваме повод за допълнителни удари под кръста. Всичко, което правим, се гледа под лупа и мери различно, затова и наказанията са в пъти по-тежки. Нека бъдем обединени и силни и само да помагаме на отбора!”

Какво означава това?

Както беше случаят с Левски след мача със Славия, ЦСКА ще може да изтърпи наказанието си като все пак играе пред публика, макар и не в София. Най-вероятно двубоят на “армейците” с Черно море ще се играе на стадион Ивайло във Велико Търново. Друг вариант е съоръжението на Хебър в Пазарджик.

Мнението на “Ритнитопъ”: Няма нищо изненадващо в решението на Апелативната комисия към БФС. Тq показа сходен критерии и при наказанието на Левски. Предстои да разберем къде ще се изиграе двубоят с Черно море.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *