Press "Enter" to skip to content

Бяха събрани над 6500 лева в подкрепа на Дена Киневска!

Бивши ученици на 20 ОУ “Тодор Минков” и екипът на “Ритнитопъ” успяха да организират спортен ден в подкрепа на Дена Киневска, която бе диагностицирана с лимфон на Ходжкин!

Дена Киневска е на 23 години, студентка във ФМИ, СУ „Св. Климент Охридски“, от спортно семейство. Дъщеря е на бившите атлети Николай и Силвия Киневски. Николай е шампион в дългите бягания, а Силвия е треньор с редица медали от национални шампионати и учител по физическо възпитание и спорт в столичното 20 ОУ “Тодор Минков”.

Екипът на “Ритнитопъ” успя да се задейства светкавично и да организира спортен ден в подкрепа на младото момиче, който целеше да набере средства, които да помогнат за лечението на Дена!

Събитието се проведе в събота, 13.05 и продължи от 10 до 16 ч. българско време. Централна част бе организирането на футболен турнир, в който се включиха 16 отбора и над 100 участника!

Началото на събитието бе дадено с официално откриване, на което присъстваха директорът на 20. ОУ “Тодор Минков” г-жа Галина Тимова, както и майката на Дена и учител по ФВС Силвия Киневска! Двете, заедно със създателя на “Ритнитопъ” Теодор Антонио Георгиев, дадоха начало на спортния ден с речи, които бяха изпълнени със спомени и емоции.

“Дена е изключително силна, което наистина ме изненадва! Това, което виждам днес кара и мен да се чувствам силна! Дена ще се справи! Цялата тази енергия, която усещам тук няма как да не достигне до нея!

Винаги съм искала да срещна бившите си ученици! Поводът да се видим днес не е най-приятният, но се радвам да видя толкова много познати лица!”

– сподели Силвия Киневска

“Нося нещо много специално за мен със себе си! Първият си медал от ученическите игри по лека атлетика! Това е златен медал на 800 метра. Това не е просто спомен, а моментът, в който разбрах, че искам да се занимавам със спорт. Виновник за това – Силвия Киневска! Това е учител, който ми е дал много и най-малкото, което мога да направя е да помогна с каквото мога в борбата на Дена! Сигурен съм, че тя ще се справи!”

– разказа в откриващата си реч Теодор Антонио Георгиев

Директорът на 20. ОУ “Тодор Минков” поздрави всички присъстващи, отбеляза факта, че е изключително горда, че бившите ученици на столичното учебно заведение все още разпознават 20. ОУ като емблема, която е дала първите им житейски стъпки!

По време на цялостната организация за турнира екипът на “Ритнитопъ” получи пълното съдействие на г-жа Тимова, която проактивно участва в събитията, осигурявайки пълен достъп до училището, материалната база и ангажирайки учителски състав, охрана и хигиенист!

Освен генерираните от таксите за участие в турнира средства, издателската къща Жануа 98′ се включи в спортния ден, организирайки щанд с литература на спортна и здравна тематика! 40% от всички приходи на Жануа 98′ също ще бъдат дарени за каузата!

Освен към Жануа 98′, по време на откриването бяха отправени и специални благодарности към Бачково, които предоставиха и транспортираха безвъзмездно 100 литра вода за участниците в турнира и присъстващите на събитието.

След въвеждащата част бе обявен жребият, който бе изтеглен ден по-рано във Facebook страницата на “Ритнитопъ”. Шестнайсетте отбора започнаха с 1/8-финалната фаза, която бе под формата на 15-минутни срещи и директни елиминации.

За съдийството се погрижи един от водещите на “Обзор на кръга” Божидар Димитров, а всички мачове преминаха по приятелски начин, без почти никакви нарушения. Най-хубавата новина бе, че не станахме свидетели на нито една контузия.

Освен футболния турнир, който беше в центъра на събитията, по време на спортния ден се играха и други спортове, като тенис на маса, волейбол, федербал, джитбол и народна топка! Много от присъстващите се възползваха от спортната инфраструктура, за да превърнат този ден в истински спортен празник!

След края на 1/8-финалната фаза бе направена пауза, в която дуо Elfinatory, съставено от Яна Драмова и Камен Христов, ученици в Немската езикова гимназия в София се включиха с невероятна музикална програма, която мотивира допълнително участниците да дадат всичко от себе си.

Трябва да се отбележи, че Немската езикова гимназия в София не просто имаше представители на музикалната сцена на събитието, но Интеракт клуб София-Център към 91. НЕГ “Проф. Костантин Гълъбов” дари сумата от 1000 лева в подкрепа на каузата! Средствата са генерирани чрез продажбата на билети от събитие, организирано от Интеракт клуба.

След невероятното представяне на Elfinatory феновете на спорта успяха да се порадват на присъствието на изпълнителния директор на ЦСКА София Стоян Орманджиев, който посети мероприятието! Орманджиев раздаде автографи на “червените” фенове, и дори остана, за да си поговори с част от тях! Прекрасно впечатление направи поведението на “сините” фенове, които искрено се израдваха на неговото присъствие и много от тях отбелязаха, че изпитват огромно уважение към него!

Орманджиев, разбира се, не дойде с празни ръце! Донесе със себе си фланелка от 70-годишнината на клуба, както и резервен екип на “червените”, подписан от целия отбор! Двете фланелки вече са пуснати на онлайн търг в страницата на “Ритнитопъ” във Facebook, където може да се наддава до следващия понеделник (22.05), когато някой ще спечели фланелките!

Освен двете “червени” тениски, Левски също се включи с фланелка, подписана от футболистите на клуба! Невероятно е да видим как спортните организации се обединяват в името на каузата! В случая – здравето на Дена!

Освен футболните артикули, братя Пулеви също предоставиха фланелка, подписана от Тервел, която също е част от търга! Всички артикули могат да бъдат намерени във Facebook страницата на “Ритнитопъ”!

Наддаването се случва в коментарите под отделните артикули и ще продължи до понеделник (22.05) в 23:59! Актуалното развитие на търга можете да следите тук!

След изиграването на повечето от срещите, всички погледи се насочиха към финала, до който стигнаха отборите на UniteDENA и Без Коз, които определено заслужаваха да се изправят един срещу друг!

По време на финалния двубой драмата не липсваше в първите минути, но везните се наклониха в полза на тима на Без Коз (5:0), които успяха и да излъчат голмайстор на турнира. Александър Асенов бе награден лично от Филип Джалов, заради 8-те отбелязани гола!

Индивидуалните награди продължиха, като за играч на турнира бе избран единственият участник от женски пол – Илина Стоянова, която не просто бе изключително стабилна в защитата на отбора на “Ритнитопъ”, но и отбеляза две прекрасни попадения от разстояние!

След раздаването на индивидуалните награди, отборът на Без Коз бе награден! Освен купа, момчетата получиха спортна литература, предоставена от издателска къща Жануа 98! Радостта определено беше великолепна!

За финал бе обявена и сумата, която беше събрана по време на турнира! Бяха генерирани над 6500лв., които вече са в ръцете на семейство Киневски! Силно се надяваме сумата да помогне на Дена в битката й с коварната болест!

Всички кадри от събитието могат да бъдат разгледани тук! Снимките са дело на Антонио Георгиев – Хаджихристов!

Мнението на “Ритнитопъ”: Екипът няма как да бъде по-щастлив от случилото се. Искрено сме щастливи, че в рамките на три месеца успяваме да организираме втора поредна благотворителна инициатива, която да бъде успешна! Събраната сума не е просто капка в морето от проблеми, които стоят пред Дена! Силно се надяваме тя да помогне на момичето да се справи в този труден момент!

Всички в екипа ни са на мнение, че “Ритнитопъ” трябва да се развива именно в такава насока. Това е правилният начин да прибавим добавена стойност към съдържанието, което създаваме! Очаквайте тепърва каузи, които да подкрепяме! Благодарим на всички, които се включиха под каквато и да е форма в спортния ден, организиран в подкрепа на Дена!

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *