Press "Enter" to skip to content

БФС върна баража за Европа на 11-ти заради “множество митинги на територията на град София.”

Баражът за участие в Европа между Левски и Арда все пак ще се изиграе на първоначално обявената дата – 11-ти юни.

Левски и Арда ще играят бараж за влизане в Европейските клубни турнири на 11-ти юни. Вчера ръководството на “сините” изрази негодувание от решението на Спортно-техническата комисия към БФС да промени деня на мача.

“БФС бе уведомено, че на 10.06.2023 година са предвидени множество митинги на територията на град София и възможността за  смесването им с организирани фенски маси, може да доведе до сериозно нарушаване на обществения ред и опасност за здравето и живота на хората .

Във връзка с горното СТК при БФС реши- срещата за определяне на  последния участник в Европейските турнири между отборите на ПФК „Левски“ Сф и ПФК „Арда“ Кърджали, ще се играе на 11.06/неделя/2023 г. от 19.00 часа, вместо на 10.06/събота/2023 г. Промяната е съгласувана с Нова Броудкастинг груп и БПФЛ.

Относно изтичащите на 10.06.2023 година договори на футболисти, СТК констатира, че на 08.02.2023 година поради извънредни обстоятелства с Решение на СТК е променен календара на БФС. Същият е публикуван на официалната страница на БФС и всички участници в Първа лига са уведомени. Ръководствата на клубовете са имали достатъчно време да предприемат необходимите мерки за удължаване на договорите на своите футболисти, предвид на това, че датите за баражи са определени на 10.06 и 11.06.2023 година. Несъобразяването с календара на БФС е изцяло отговорност на ФК. “

– се казва от БФС

Мнението на “Ритнитопъ”: БФС изобщо не трябваше да мести първоначално обявената дата. Защо ли не се учудваме, че БФС взима нелогично и неадекватно решение?

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *