Press "Enter" to skip to content

Сектор Г сравни Десподов с Фиго

Емоциите след мача между ЦСКА София и Лудогорец на стадион “Българска армия” не намаляват, а Сектор Г сравни Кирил Десподов с Луиш Фиго.

Продължават реакциите след вчерашното решение на Дисциплинарната комисия на БФС да накаже ЦСКА София с два мача без публика след инцидентите по време на мача с Лудогорец. След като вчера ръководството на клуба заяви, че ще обжалва решението, днес и страницата “Трибуна Сектор Г” излезе с позиция, която публикуваме без редакторска намеса.

“23.11.2002. Луиш Фиго се насочва към флагчето за изпълнение на корнери на “Ноу Камп”. Към португалеца политат бутилки, телефони и дори свинска глава, която пада встрани от него. Това е едно от най-ожесточените съперничества в света, а предателите са мразени завинаги и прошка няма.

30.04.2023. Кирил Десподов се насочва към флагчето за корнери в нашия храм. Към него политат няколко бутилки и стотинки. Съдията спира мача за 15 минути, а след края му БФС ни наказва с 2 домакински мача без публика. Но какво е нивото на Ла Лига и Ел Класико и къде се намира нашият футбол… Очевидно компетентните органи са “по-католици и от Папата”, но що се касае само един отбор и неговите желания и претенции.

Да си припомним и още малко факти. През септември миналата година в дербито онези хвърлиха бомбичка, която нарани нашия физиотерапевт Иван Христов. Първоначалното наказание от мач пред празни трибуни е променено и в крайна сметка сектор “А” на Кабриото остава частично затворен. Причината – Иван не е представил медицинско удостоверение и спрямо правилника на БФС, случаят се третира “без последствия”. В този ред на мисли бихме искали да попитаме къде е медицинското удостоверение на лицето Кирил Десподов и дали все пак широката общественост би могла да се запознае с него? Не за друго, а от загриженост за очевидно разклатеното здраве на господина. А и от любопитство дали БФС отново ще погази собствените си правилници в името на един изкуствен проект.

Бихме искали да обърнем внимание и на словоизлиянията на отборчето от Делиормана вчера. Не сме изненадани от тяхната наглост, тъй като тези неуважаеми господа за последните 12 г. не се посвениха да потъпчат всичко и всички с щедрата помощ на тежките им лобита в съдийска комисия, БФС и държавата. И доколкото виждаме, не смятат да спират скоро със своеволията.

Неуважаеми господа, говорите за живота и здравето на футболисти, длъжностни лица и посетители, но това не попречи на наетите от вас мутри да бият с тръби на 23.05.2012. Не сме забравили и няма да забравим, лицемери! Говорите за бомбички, а де факто на мача в неделя не бе употребена нито една. Говорите за европейско поведение – кой изпочупи съблекалнята за гости на Армията след срещата и уринира на пода? Не ви ли е срам, поне малко? Споменавате големите първенства – прочетете, моля, отново първия абзац. Влизали сте през товарния вход? Благодарете се на който и Господ точно да се молите, че все още успявате да влизате дори и оттам след всичките години на тъпчене, мизерии и футболен гнет, на които подлагате българския футбол в името на болните амбиции и комплексарщината на един зализан “бизнесмен”. Демагогията ви е евтина, а зад фасадата на фалшивия ви морал вони на корупция и каптагон. И много ви боли от факта, че и сто титли да спечелите по “оня” начин, никога няма да притежавате такова море от верни и обичащи с цялото си сърце хора, готови да застанат зад вас с умовете и телата си. Презираме ви от цялото си сърце и така ще бъде докато свят светува!

А сега се обръщаме директно към БФС и отговорните фактори с апел (все още) да преосмислят решението си и смешното наказание от два мача без публика да бъде отменено. В противен случай ще ни принудят да гледаме мачовете по един или друг начин където и както сметнем за добре.”

– позицията на Трибуна Сектор Г

Мнението на “Ритнитопъ”: Напрежението след мача между двата водещи отбора в родния футбол не стихва. Със сигурност в следващите дни темата ще продължи да бъде водеща и двубоите от кръга ще останат на заден план.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *