Press "Enter" to skip to content

Михайлов нямало да допусне война, след като съсипа футбола ни.

Борислав Михайлов: “Няма да допусна война, винаги съм призовавал за обединение”.

Президентът на БФС Борислав Михайлов излезе с позиция след днешното заседание на Изпълкома на централата. Той заяви, че няма да позволи да се води война, както и, че винаги е призовавал за обединение във футбола.

Ето какво написа Борислав Михайлов:

“Като президент на Българския футболен съюз винаги съм призовавал за обединение на футбола и съм обявявал, че няма да допусна война, въпреки че срещу мен се води такава, при това през цялото време, с всякакви средства, включително и противозаконни.

И от страна на БФС, и от лично моя страна, са направени огромен брой компромиси и реверанси както към клубове, така и към отделни личности – отново с единствената цел да бъдат спрени опитите за разединение, които биха били пагубни за футбола в България. Опити, водени от сляпото желание на една група хора да ръководи на всяка цена и дори да налага волята на малцинството над мнозинството.

Тези хора обаче не разбират функцията на Българския футболен съюз и на неговия президент – а именно, да потушава идеите за разцепление; особено онези, породени от користни цели.

Миналия петък всички станахме свидетели на абсолютно нелегитимната и агресивна самоинициатива на тъй наречената опозиция.

Видяхме публично погазване на Устава на БФС и на всички правила за етика и морал. Видяхме неглижиране на резултатите от Извънредния конгрес на 12 октомври 2021 г., проведен напълно прозрачно и според желания дневен ред на същите тези „революционери“.

И макар да продължавам да държа на позицията, че обединението е правилният път за българския футбол, съм длъжен да се съобразя както с общото становище на ФИФА и УЕФА, което категорично потвърждава легитимността на избраното на 12.10.2021 г. ръководство на БФС, така и с внесените предложения от Комисия “Етика и феърплей” и Аматьорската футболна лига.

Всички опити за разцепление на членовете на БФС са действия, несъвместими с членството им, затова след задълбочено обсъждане Изпълнителният комитет единодушно реши да прибегне към строги санкции за грубото нарушение на Устава.

Вярвам, че с днешните си решения Българският футболен съюз отново демонстрира, че работи в полза на единението на българските клубове и показа пътя към по-доброто бъдеще на футбола ни”.

– написа Боби

Кои клубове бяха изгонени от БФС можете да прочетете тук:

Мнението на “Ритнитопъ”: Да обявим Боби за обединител е абсолютно абсурдно. Няма как да бъдеш обединител, когато си компроментиран по всеки един параграф. За Бога, този човек беше Президент на БФС в оставка, който просто се събуди един ден и реши да се върне на стола си. Че кой е той, за да определя какво ще се случва в българския футбол? Нека просто се отдръпне. По този начин войната няма да започне, а ще приключи.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *