Press "Enter" to skip to content

“Локомотив” (Пловдив): Влакът, който се движи безплатно.

Играчите на “Локомотив” (Пловдив) без заплати от януари насам.

Знаете ли защо Българските държавни железници (БДЖ) са в толкова окаяно състояние? Защото са държавни? Може би сте на мнение, че частната услуга винаги ще бъде по-добра от държавната и в това мислене има резон. Държавните предприятия доста често работят на загуба. По-важното при тях е те да предоставят качествена услуга на своите потребители, независимо от печалбата. Поне така трябва да бъде.

В страните от DACH-зоната (Германия, Австрия, Швейцария) влаковата услуга изобщо не е евтина, но пък за сметка на това е изключително качествена. Както се казва, знаеш кога ще дойде влакът и кога и къде ще стигне. В България за за жалост “локомотивът” често дерайлира. Това се случи през този сезон с отбора на “Локомотив” (Пловдив).

Последният епизод на “Обзор на кръга” от вчера.

Много често в нашето предаване “Обзор на кръга”, което излъчваме всяка сряда от 20:00ч. след изиграването на всички мачове от родното първенство, говорим за състоянието на “смърфовете” и проблемите, които те изпитват. Сега вече всичко придобива смисъл.

Досегашният бос на “Локомотив” Христо Крушарски обяви преди седмица, че преустановява своите финансови инвестиции в отбора. Няколко дни след това Крушарски обяви, че ще се бори за президентското място в БФС. Това не бе единственият трус в Пловдив, защото в същото това време се случи и поредната треньорска смяна. На мястото на досегашния треньор Александър Тунчев се появи специалистът Александър Томаш, който обяви, че му е бил предложен договор за между 5 и 7 години. Доста събития за една календарна седмица, нали?

С оглед на всичко случващо се в отбора може би намерихме отговорите на въпросните относно формата на отбора и загубите, които “смърфовете” претърпяха. След две големи поражения, през изминалия кръг, отборът успя да победи втория в класирането ЦСКА София и то с 2:0 и атрактивна игра.

Коментар по повеод победата на “смърфовете”.

Днес обаче от “Тема спорт” излезнаха с информация, че оттеглянето на Крушарски е само “върхът на айсберга”. Оказва се, че пловдивският отбор и в частност неговите играчи и персонал не са получавали своите възнаграждения от януари насам. Ето какво написаха колегите от спортния ежедневник:

“Според добре информиран източник, новият старши треньор Александър Томаш е провел среща с работодателите и е настоял възможно най-бързо да бъдат изплатени месечните възнаграждения за февруари и март. Специалистът е известен с това, че винаги държи шефовете да изпълняват навреме обещанията си към футболистите. Именно това бе една от причините той да си тръгне от Велико Търново. Забяването на заплати с по два, три месеца в един период бе станало нещо нормално на „Лаута“ при упрвлението на Крушарски.

Очаква се Томаш да успее да издейства за играчите си и система за премиране на състезателите. По-съществените промени обаче ще бъдат въведени от лятото, тъй като в момента наставникът е съсредоточен почти изцяло в спортно-техническите детайло около отбора.

От лятото той ще говори и работи и по селекцията. Засега всички усилия ще бъдат насочени към битката в шампионата и спечелването на седмото място и участие на бараж за Лигата на конференциите. Томаш вече има загубен един такъв плейоф – начело на Верея той падна след дузпи от Левски на „Герена“ през май 2017-а.”

– написаха в “Тема спорт”.

Мнението на “Ритнитопъ”: Не е нормално. И не може да бъде нормално. Няма как да се очаква футболистите на “Локомотив” да бъдат на 100 процента концентрирани на терена, при положение, че техните възнаграждения не стигат до тях. Много е лесно просто да си разсъждаваме върху тази информация, но както в други сектори, така и във футбола има хора, които живеят от заплата на заплата.

Да, може би футболистите, получавайки по-високи заплати от средното ниво за България успяват да изчакат няколко месеца, докато вземат парите си наведнъж, то има футболен персонал, който е доста по-зависим от тези неизплатени заплати. А, за да функционира правилно и безпроблемно един футболен клуб, всички в него, независимо от ролята, трябва да полагат максимални усилия. Вие бихте ли давали всичко от себе си, ако не ви се плаща?

Със сигурност не е лесна задача да бъде поддържан футболен клуб в днешно време, но когато не можеш да правиш нещо, по-добре не го прави. Така че раздялата с Крушарски, може да се окаже доста положителна новина за всички привърженици на “Локомотив”. Искрено им пожелаваме да се намират в правилния вагон!

Източници:
(1) В Локо Пд без зплати от януари | Тема Спорт. (2022, April 15). Тема Спорт. https://temasport.com/%d0%b2-%d0%bb%d0%be%d0%ba%d0%be-%d0%bf%d0%b4-%d0%b1%d0%b5%d0%b7-%d0%b7%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d1%82%d0%b8-%d0%be%d1%82-%d1%8f%d0%bd%d1%83%d0%b0%d1%80%d0%b8/

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *