Press "Enter" to skip to content

Детско-юношеската школа на “Хебър” подновява работния процес

Треньорите от детско-юношеската школа на “Хебър” прекратиха своите протести и подновявят учебно-тренировъчния процес

На 12.02.2024 г. директорът в оставка Кирил Божков обяви, че треньорите от школата на пазарджишкия клуб възобновяват работата си с детските, младежките и юношеските формации. Това се случва след едноседмичното спиране на дейността в школата на “Хебър”(Пазарджик), породено от протести на треньорите.

Специалистите недоволстваха относно неизплатени възнаграждения от ноември и декември, заради които са били поставени в неудобна ситуация. Това споделиха те миналата седмица:

Ръководството на клуба загуби всякакъв интегритет в нашите очи като работодател и в очите на хората на град Пазарджик с поведението си. В продължение на три месеца ние не сме получавали своите трудови възнаграждения – ноември, декември, сега завърши и януари”.

– част от изразеното недоволство от треньорите
Треньорският щаб в школата на “Хебър” (Пазарджик)

Макар и през януари да им бе изплатена и дължимата сума от месец октомври, имаше оплаквания, че не всеки треньор е получил това, което му се полага за въпросния месец. Освен това, осигуровките на служителите не са били плащани от месец април насам.

Ръководството на клуба ни постави в позиция да посрещнем най-светлите християнски празници без нито един лев. Редица колеги не са получавали заплатите си дори от октомври месец насам. За съжаление, в 21-и век, нашите осигуровки не са заплащани от месец април, с което ние нямаме най-нормалните човешки законови права пред институциите на България“.

– споделиха още треньорите

Освен за неизплатени заплати, наставниците протестираха относно това, че ръководителите на клуба не инвестират спечелените средства от дарителски кампании в школата. Вместо това, дарените пари отивали за благото на представителния отбор.

Организирани бяха дарителски кампании, в които бяха участници и доста деца от ДЮШ “Хебър”, но явно всички приходи са били насочени към представителния отбор, а школата и хората в нея за пореден път останаха пренебрегнати“.

– казаха специалистите от школата на “Хебър” (Пазарджик)

За жалост, когато в даден клуб настъпи финансова криза, първият пострадал обикновено е школата. Заедно с школата страдат и хората, които работят там. А най-лошото е, че страдат децата и младежите, които нямат възможност да се развиват, въпреки че нямат нищо общо с неизплатените заплати на своите треньори.

Децата в школата на “зелените”

Все пак на 12-и февруари работният процес в школата бе възобновен, а протестите бяха потушени. Това се случва благодарение на изплатените две възнаграждения, заради които треньорите протестираха в продължение на седмица. Миналият петък беше денят, в който ръководството осигури ноемврийската заплата на вече отчасти доволните професионалисти.

Клубът обяви и следното:

„В отминалия петък ръководството изплати ноемврийската заплата на протестиращите футболни специалисти, а преди това през януари се издължи на треньорите и за възнагражденията им от октомври, 2023 г. Така към момента остава да се дължи само декемврийската заплата, която по уверенията на шефовете на Хебър ще бъде платена в най-скоро време“.

– обяви ръководството на клуба

Мнението на “Ритнитопъ”: Фактът, че детско-юношеската школа на “Хебър”(Пазарджик) подновява дейността си е добра новина за клуба. Освен това обаче е и добра новина за българския футбол като цяло. На никой не му се иска да вижда как немалки клубове като “гробарите” изпадат във финансова криза.

Ще бъде интересно оттук нататък дали ръководителите ще спазят обещанията си към служителите си.

Прочетете още наши материали, свързани с български футбол тук:

Източници:

(1)Заради липса на пари спират тренировките в ДЮШ “Хебър“ в Пазарджик. (2024, February 5). www.24chasa.bg. https://www.24chasa.bg/sport/article/16989041

(2)Facebook. (n.d.). Facebook. https://www.facebook.com/groups/822053179098761/permalink/1145130973457645/

(3)Минути, 5. (2024, February 12). Школата на Хебър поднови учебно-тренировъчна дейност. 5minuti.bg. https://5minuti.bg/pazardjik/shkolata-na-hebar-podnovi-uchebno-trenirovachna-deynost

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *