Press "Enter" to skip to content

„Ние сме държавата, няма на кого да се оплачете”

Фенове на “Ботев” (Пловдив) разказаха пред bTV, че са били заплашвани от членове на полицията в Пловдив, заради това, че изразяват мнението си против Антон Зингаревич.

Според данни на bTV, Окръжната прокуратура в Пловдив е привлякла към наказателна отговорност четирима души, участвали в организирана престъпна група. Обвинението е, че са се занимавали с изнудване и рекет. Двама от тях са полицаи – от Първо и Трето районно управление в Пловдив. По информация на PlovdivNews.bg един от тях е Милен Христов, който е управител на фирма “Ботев Гард”- седалището на фирмата съвпада с адреса на клуба на базата в Коматево. Самият Милен Христов се представя пред феновете на “Ботев” (Пловдив) като “шеф по сигурността”.

Като организатор на групата е сочен Въльо Петров. За него се знае, че е с пет повдигнати обвинения. Всички те са свързани с изнудвания и принуда, извършени от септември до ноември 2023 г., а по настощето дело е установено, че обвиняемите са изнудвали двама граждани, от които посредством сила и заплаха са отнели обща сума от 35 000 лева.

Въльо Петров, фенове заплаха

Какво споделиха феновете на “канарчетата” пред bTV?

Двама от привържениците на пловдивския отбор твърдят, че са били изнудвани от въпросния господин. Посредством сила и заплаха организираната престъпна група, начело с Въльо Петров, е принудила лице, което е част от феновете на футболния клуб, да не изразява свободно мнението си по въпроси за футболната политика. От проведеното интервю с тях са изкарани два цитата, които показват действителността не само в родния футбол, но и в държавата ни.

„Преди няколко месеца дойдоха група мъже, които се представяха за служители на ГДБОП, ДАНС и на „Вътрешна сигурност“. Вадеха карти и започнаха масово да тормозят хората, които изразяват мнението си против Антон Зингаревич, разказа единият мъж.  

„Казваха: „Ние сме държавата, няма на кого да се оплачете“, разказа още потърпевшият футболен фен.

Мнението на “Ритнитопъ”: Чест прави на въпросните господа, че дават гласност на проблема! Нужно е държавата да вземе мерки, за да може тези случаи да бъдат сведени до минимум. А, що се отнася до останалата част от фенската маса в България – могат само и единствено да вземат пример, тъй като сме сигурни, че проблеми има и то не малко.

Прочетете още наши материали, свързани с български футбол тук:

Източници:

(1) Виденова, Л. (2024, January 26). „Ние сме държавата, няма на кого да се оплачете“: Заплахите на задържаните за рекет полицаи. bTV Новините. https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/nie-sme-darzhavata-njama-na-kogo-da-se-oplachete-zaplahite-na-zadarzhanite-za-reket-policai.html
(2) plovdivnews.bg. (n.d.). Арестуваха шефа по сигурността в Ботев, познатия на бултрасите Въльо ръководил ОПГ. https://plovdivnews.bg/sport/item/175383-arestuvaha-shefa-po-sigurnostta-v-botev-poznatiya-na-bultrasite-valyoo-rakovodil-opg

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *