Press "Enter" to skip to content

Можем ли да загърбим различията си в името на България?

Изглежда фенове на различни отбори ще се обединят срещу БФС на масов протест на мача на България с Унгария. Наистина ли ще се случи?

Както всички знаем, на мача с Унгария на 16.11.2023 г. има идея за безпрецедентно обединение на феновете на всички клубове. Те трябва заедно да изразят позицията си срещу настоящето ръководство на Българския футболен съюз и неговото управление в последните 18 години.

“Обзорът” С3Е11 гледайте тук!

Привържениците на почти всички отбори в последните кръгове скандират “Оставка” в 18-ата минута. Забелязва се единодушно желание от всички за смяна на управниците. Но могат ли всъщност да застанат рамо до рамо и да загърбят различията си в името на каузата?

Многократно сме ставали свидетели на безсмислени сблъсъци както между фенове на различни отбори, така и между привърженици на един и същ клуб. В днешно време някои хора именно заради това ги е страх да заведат децата си на мач.

Някои крадат или късат фланелки и шалове на други тимове директно от нищо неподозиращите хора, отиващи на мач. Определено такива събития са една от причините за ниската посещаемост на повечето срещи.

Идея за протест извън стадион “Христо Ботев”.

Предвид изброените обстоятелства, възможно ли е тези привърженици да застанат рамо до рамо в името на общото благо? Биха ли могли да забравят всички грозни постъпки помежду си, за да извоюват колективна цел? Всички се чудим какви са отговорите на тези въпроси. Едно е сигурно – заради действията на БФС в последните дни, подобно обединение изглежда все по-възможно.

Мнението на “Ритнитопъ”: Идеята за обединение е много интересна и реализирането й би бил повод за гордост без значение от каузата. Очевидно всички искат едно и също и го демонстрират поотделно. Но безпрецедентно събиране на хора с толкова различни идеали, наистина ще е грандиозно. Остава ни да разберем дали това ще се случи.

Снимки:

(1) https://lupa.bg/f/news/b/261/a40e3948b5b66d125784134e3ce9dae8.jpeg
(2) https://gospodari.com/wp-content/uploads/2023/11/image-111.png

Какво каза Бербатов относно казуса прочетете тук!

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *