Press "Enter" to skip to content

Поредната проява на наглост от БФС

Новите действия на БФС, относно предстоящите протести, отново предизвикаха най-различни емоции. В следващите редове ще отговорим на някои въпроси в тази посока.

Неведнъж от БФС са доказали, че могат да предизвикат доста реакции в българските фенове. Тези реакции могат да бъдат гневни, тъжни, а за тези, които все още могат да извлекат нещо смешно – да са поредния повод за ироничен смях. Този път обаче изглежда, че отвръщат на огъня с огън.

Предистория

За първи път от доста време стана популярна идеята за общ протест на българските фенове. Денят и часът му бяха ясни, мястото също – националният стадион “Васил Левски”. Предстоящият мач от евроквалификациите срещу Унгария щеше да се превърне в събитието, което поне веднъж да покаже какво мислят българските фенове за управлението на българския футболен съюз. С две думи, очертаваше се националният стадион да бъде пълен на мач на националите ни за първи път от много време.

Развръзката

Какво обаче се случи? БФС излезе с решение, според което двубоят с Унгария ще се играе в Пловдив. И то на празни трибуни. Това се случва на мач от квалификации за европейско първенство – там, където тимът ни трябва да се представя възможно най-сериозно. Освен всичко друго, за което ще поговорим по-късно в тази статия, начинът българските фенове да се сдобият с информация за мача на националния им отбор става телевизията, която излъчва двубоя.

Важни въпроси

Това обаче не е най-важното. Фактът, че мачът бе преместен от София в Пловдив, след като се разбра конкретно как ще се осъществи протестът на феновете ни накара да си зададем много въпроси. Като например: каква е изгодата, освен евентуалното спиране на протеста, която биха имали ръководителите на БФС от това решение? Защо, ако всичко е точно и никой не иска оставките на управляващите, ще се предприемат такива драстични действия? Защо, отново, ако всичко е наред, се правят опити за избягването на среща с феновете на протеста по всякакъв начин?

Със сигурност тези въпроси трябва да се запитат и самите управляващи. Всички, обаче, знаем какви са целите им. Нарочно не е казано приоритети, понеже трябва да отговорим на няколко въпроса, преди да се опитаме да си представим приоритетите на управляващите футбола ни в момента.

Въпроси като: Защо не се предприемат действия, по-различни от смяна на селекционера (евентуално, когато вече се усети недоверието на феновете)?
Защо не се търси отговорност от футболистите, които не играят в отборите си?
Защо изобщо се допуска такива футболисти да участват в националния ни отбор?
Кой има интерес въобще ситуацията в българския футбол да не се променя вече десетилетия наред?

Мнението на Ритнитопъ: Със сигурност всеки фен на футбола в България си задава въпросите, споменати в тази статия. Със сигурност на всеки, който чете тази статия не му е безразлично за футбола в България. Ясно е, че няма никой от БФС да послуша феновете и да подаде оставка, затова промяната трябва да дойде от нас. Начинът да стане някаква промяна е точно чрез протести. Трябва управляващите да видят колко хора им искат оставките. Футболните фенове в България са много и ще бъдат постигнати някакви резултати само ако се обединят.


Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *