Press "Enter" to skip to content

Какво да очакваме от Втора лига през този сезон?

Второто ниво на българския футбол вещае да бъде повече от вълнуващо!

Поглеждайки към таблицата с отборите, откриваме присъствието на клубове с традиции в родния ритнитоп. Започвайки от финиширалите в челото на класирането през изминалия сезон „Етър” (Велико Търново) и „Миньор”(Перник), преминавайки през завършилите в средата отбори на „Монтана”, „Марица” ( Пловдив ), „Добруджа” и „Литекс” (Ловеч) и добавяйки към тях новаците „Дунав” (Русе) , „Спартак” (Плевен) и „Беласица” (Петрич).

Останалата част от първенството се състои от амбициозния „Крумовград” ( Крумовград ), дублите на „Лудогорец” (Разград) , „Ботев”(Пловдив) , ЦСКА 1948 , коравите „Струмска слава” (Радомир ) , „Янтра” (Габрово) , „Спортист” (Своге) , „Созопол”, както и от завърналия се в професионалния футбол отбор на „Витоша” (Бистрица).

Карта на отборите от Втора лига

В съставите на отборите присъстват имената на играчи с опит в професионалния футбол, изключвайки младите втори отбори на елитните ни клубове, като това подсказва, че очакванията са да станем свидетели на един интересен сезон, в който всеки може да победи всеки. Трудно е да се отсеят фаворитите за изкачване / бараж , но като такива могат да бъдат определени отборите на „Етър” (Велико Търново) , „Миньор” (Перник) и „Монтана” .

„Етър” (Велико Търново) 

„Виолетовите“ претърпяха треньорска рокада през лятото , когато Веселин Великов беше заменен от бившия асистент на Ивайло Петев – Емануел Луканов. Също така „болярите” бяха напуснати от ключови играчи като Радослав Апостолов, Ловре Кнежевич, Николай Дичев, Анатоли Господинов, Христо Христов и Ромеш Ивей.

Въпреки това на тяхно място бяха привлечени опитни футболисти като Живко Петков, Георги Ангелов, Радослав Терзиев, Олег Димитров и Крум Стоянов. Към трансферите можем да отличим и взетия под наем младежки национал на Панама – Хавиер Бетегон. В предсезонната си подготовка „Етър” изигра пет контроли, в които записа една победа, две равенства и две загуби.

„Миньор” (Перник)

„Чуковете” привлякоха качество в лицето на Михаел Орачев и Венцислав Василев. Към тях прибавяме и младите Петрос Бакутсис, Стелиан Георгиев, Александър Праматаров и Джордж Рууни. От новите попълнения се очаква успешно да заменят напусналите Добромир Бонев, Павлин Чиликов, Четин Садула и Божидар Васев. В подготовката си за новия сезон „Миньор” изигра пет контроли, в които записа две победи, едно равенство и две загуби.

„Монтана”

Подобно на “Миньор” и “Етър” , „Славата” бяха напуснати от няколко основни играчи в лицето на Александър Башлиев, Лиандро Мартис, Стоян Предев и Стефан Цонков. Те бяха заменени от Мартин Сандов, Тони Иванов, Михаил Минков, Даниел Пехливанов и Емануил Личев. Монтанци добавиха към състава си и няколко млади попълнения, от които ще се очаква да израстват покрай по-опитните. През лятото „Монтана” премери сили с пет отбора, като спечели два пъти, два пъти завърши наравно и загуби един път.

Що се отнася до кандидатите за изпадане, то те не могат да бъдат точно определени поради изравненото качество на отборите . От една страна имаме силно мотивираните да се задържат за дълго в професионалния футбол отбори на „Крумовград” , „Дунав” (Русе) , „Спартак” (Плевен), „Витоша” (Бистрица) и „Беласица” (Петрич). От другата страна са доказаните бойци „Струмска слава” (Радомир), „Литекс” ( Ловеч ), „Созопол”, „Спортист” ( Своге ), „Марица” ( Пловдив ), „Янтра” (Габрово) и „Добруджа”.

Към тях прибавяме и младите момчета от съставите на „Лудогорец” II ЦСКА 1948 II и  „Ботев” II, чиято цел е да се докажат, за да могат да получат шанс в елита на българския футбол.

Мнението на “Ритнитопъ”: Всичко това ни кара да мислим, че очакванията за свирепи сблъсъци през този сезон са налице и футболния фен го очаква сезон изпълнен с множество вълнения.

Нивото във Втора лига постепенно се покачва и е интересно да разберем кои ще са отборите, които ще покажат, че са достойни за участие в efbet Лига през следващия сезон.

One Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *