Press "Enter" to skip to content

Наистина ли това е българският национален отбор?

Националният отбор на България показа беззъба игра срещу Черна гора и закономерно загуби срещата в Разград с 0:1.

Радостта беше кратка. 4 мача без загуба и започнахме да летим в облаците. Подмладяването на състава беше факт. Стадионът в Разград беше пълен и готов за положително начало на квалификациите. За момент, всички имахме някакви надежди, че България отново ще се класира на европейско първенство. Реалността обаче беше друга. Много сме далеч от класиране на голям форум. България загуби “само” с 1:0 от Черна гора. Размина ни се. Тази загуба нямаше да бъде толкова болезнена, ако бяхме видели себераздаване от състава ни. Уви… Както Стилиян Петров каза миналата седмица: “Докато светът върви напред, българският футбол продължава да се лута в миналото.”

Стартовите 11 на Младен Кръстаич.

Какво се обърка?

Още в първите минути на мача се видя, че дори Черна гора е класа над нас. Около 30-ата минута Илия Груев-младши пропусна единственото добро положение за България. Може би беше и фаулиран. Да, ако бяхме получили дузпа и ако бяхме вкарали, срещата можеше да се развие по друг начин. Но има важно уточнение. Ако е велика дума. Още през първото полувреме черногорците можеха да водят убедително. Добре, че беше Даниел Наумов, който спаси три опасни положения в края на първата част. Въпреки че “лъвовете” владееха топката през повечето време, нямаше никаква идея в играта ни. Изритана топка напред с дълъг пас…

От статистиката от първата част най-важният акцент е извършените нарушения. 10 срещу 2. Футболистите на Черна гора извършиха цели 8 нарушения повече от нашите национали. Без агресия няма как да очакваш да спечелиш подобен двубой. Публиката е дошла на стадиона, за да види играчи, които се борят със зъби и нокти за всяка топка. Да защитават цветовете на националната фланелка с чест.

През втората част почти нищо не се промени. България продължи да владее топката, а Черна гора беше по-опасният отбор. Така се стигна до 70-ата минута, в която се случи неизбежното. След сериозна грешка на Филип Кръстев, черногорците разиграха добре и отбелязаха чрез Никола Кръстович. Този път и Даниел Наумов беше преодолян. През второто полувреме очакваните голове (xG) бяха 0.19 за България и 0.85 за “храбрите соколи.” За целия двубой – 0.58 на 1.47.

Капитанът на националния ни отбор Кирил Десподов.

За цялата среща националите ни отправиха само два точни удара към вратата на Милан Миятович, бивш вратар на Левски. През втората част дори нямахме точен удар. Как се очаква да изравним, ако не можем да уцелим вратата?

Последните 10 минути бяха единственият позитив от този мач. Ако изобщо можем да извадим такъв. Следващият път. Старата песен на нов глас.

Мнението на “Ритнитопъ”: Наистинах се надявах, че националният ни отбор е отворил нова страница. Този мач върна и мен в реалността. Докато няма кардинална промяна в българския футбол, няма как да очакваме нещо по-различно от поредния неуспешен квалификационен цикъл.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *