Press "Enter" to skip to content

Ювентус се завръща на челните позиции в Серия А!

Италианският гранд бе оправдан по обвиненията за спортно дисциплинарно нарушение.

В края на януари тази година отбора на “Ювентус” беше обвинен за изкуствено завишаване на стойността на трансферни суми на дадени играчи с цел деклариране на повече приходи. Наказанието за “Бианконерите” бе отнемане на 15 точки от техния точков актив в Серия А. Това ги поставяше на разочароващата седма позиция в класирането.

Днес обаче стана ясно, че клубът от Торино е спечелил обжалването на санкцията и 15-те точки бяха върнати към актива им. Така “Юве” е с актив от 59 точки във временното класиране на италианското първенство и се нарежда на трета позиция. При това положение полуфиналитите в Шампионска лига този сезон – “Милан” и “Интер” остават извън голямата четворка.

Временното класиране.в Серия А.

Все пак за обвиненията по този случай ще има нов процес, но дори клубът да бъде признат за виновен евентуалните наказания ще бъдат валидни за следващия сезон.

Мнението на “Ритнитопъ”: “Ювентус” днес спечели много важна битка извън терена. Този развой на събитията тотално преобръща амбициите на “Бианконерите” за този сезон.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *