Press "Enter" to skip to content

Къде са те сега: Отборът на Славия, взел “Купа на България” през 2018 г.

Днес в поредицата “Къде са те сега” ви представяме отбора на “Славия”.

Сезонът на “Славия” беше предрешен, когато отборът завърши на седмото място в шампионата. Единственото нещо, за което си струваше да се борят, бе турнирът “Купа на България”. “Белите” стигнаха до финал в спор за трофея с “Левски”.

По пътя си към финала “Славия” отстрани “Черноморец” (Балчик), “Локомотив” (Пловдив), “Етър” (Велико Търново) и “Ботев” (Пловдив), за да си осигури място на финала. Във финала “белите” победиха “Левски” с 4:2 чрез дузпи и съответното 0:0 в редовното време и продълженията.

Ако сте любопитни да прочетете още подобни истории, вижте тук

А сега ви представяме и част от главните лица, които играха ключова роля за спечелване на трофея.

Георги Петков

Георги Петков

Георги Петков продължава да е част от състава на “Славия”. Държи рекорда за най-възрастен участник, като пази под рамката на вратата на 47-годишна възраст срещу ЦСКА София. Записва 10 участия през сезона.

Славчо Шоколаров

Славчо Шоколаров

Футболистът остава в състава на “белите” до 2019 г., а след това играе за ЦСКА 1948, “Ботев” (Пловдив). В момента е част от състава на “Пирин”. Записва 30 мача в сезона, като не записва гол или асистенция.

Андреа Христов

Андреа Христов

Андреа Христов участва в 31 мача, в които реализира 3 попадения. След престоя си при “белите” той играе за “Козенца”. В момента е част от състава на “Реджина”.

Костадин Велков

Костадин Велков

Записва участие в 26 срещи, като не реализира нито едно попадение. След “Славия” играе в “Кемницер” и “Атлас” (Делменхорст), преди да се завърне при “белите”. В момента е без отбор.

Стефан Велев

Велев и Габриел Обертан

Взима участие в 37 мача, вкарва 3 гола и асистира за още толкова. След “Славия” преминава в тима на “Сепси”, където изкарва 2 сезона. В момента е част от “Черно море”.

Ако сте любопитни да прочетете още подобни истории, вижте тук

Янис Карабельов

Янис Карабельов

Изиграва 20 мача, в които реализира 1 попадение и 1 гол. В момента националът е част от унгарския “Кишварда”.

Галин Иванов

Галин Иванов

Записва 30 мача, в които реализира 10 попадения и асистира за 6 гола. Следващия сезон играе в “Халадас”, преди да се завърне при “белите” през 2020 г. Играе за ЦСКА 1948 от лятото на 2020 г. до лятото на 2022 г. В момента отново е част от “Славия”.

Иван Минчев

Иван Минчев

Записва 35 участия с бялата фланелка, като реализира 8 попадения и подава за 7 такива. Халфът напуска “Славия” след края на сезона, за да се присъедини към “Берое”. След това играе в “Брегaлница” (Щип). В момента е част от състава на “белите”.

Ивайло Димитров

Ивайло Димитров

Взима участие в 36 срещи, в които реализира 14 попадения и асистира 1 такова. След “Славия” играе в “Арарат”, “Жетису”, “Арда” и “Етър”, преди да се завърне при “белите” за кратко. След краткия престой в столичния тим, той преминава в “Миньор” (Перник). В момента е част от “Локомотив” (Пловдив)

Цветелин Чунчуков

Цветелин Чунчуков

Взима участие в 21 мача, в които се разписва 1 път и асистира на 2 пъти. След престоя си в “Славия” той играе за “Kлинчени”, “Сепси” и “Киндия”. В момента е част СКА “Стяуа”.

Георги Йомов

Георги Йомов

Участва в 17 срещи, в които се разписва 2 пъти и асистира за още 3 попадения. Остава при “белите” до лятото на 2020 г. След това преминава в ЦСКА София. В момента е наказан до 26 август 2025 г. заради допинг скандал.

Мнението на “Ритнитопъ“: Този отбор бе изграден предимно от българи и успя да завоюва трофея от “Купа на България”.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *