Press "Enter" to skip to content

ЦСКА на 75 години

На днешната дата се навършват 75 години от създаването на един от най-успешните спортни клубове у нас, а именно ЦСКА.

На 5-ти май 1948 г. е създаден Централен Спортен Клуб на Армията (ЦСКА). Клубът е част от армията на България и се състои от множество различни спортове, като футбол, волейбол, баскетбол, хандбал и други.

Създаването на ЦСКА като спортен клуб е част от общия процес на масова организация на спорта в България по време на комунистическия режим след Втората световна война. Клубът бързо се утвърждава като един от най-успешните и престижни спортни клубове в България и на Балканския полуостров.

Футболният отбор на „армейците“ е 20-кратен носител на Купата на България, 4- кратен носител на Суперкупата на България и 31-кратен шампион на България. Също така „червените“ имат две участия на полуфиналите на Купата на европейските шампиони и едно участие на полуфиналите за Купата на носители на национални купи.

По случай празника от ЦСКА София направиха програма, с която „червените“ фенове да отбележат заедно годишнината на любимия отбор.

Програмата за отбелязването на 75-годишния юбилей

Мнението на “Ритнитопъ”: Рожденната годишнина на ЦСКА е важен момент за спортната общност в България. Като част от армията на България, клубът има богата история и множество успехи в различни спортове, но особено във футбола, където е известен като един от най-успешните и престижни клубове в страната. ЦСКА е дом на множество легендарни футболисти и треньори, а клубът е символ на сила, дисциплина и професионализъм. 75 години след създаването на клуба, ЦСКА продължава да бъде един от най-успешните и влиятелни спортни клубове в България и на Балканския полуостров.


Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *