Press "Enter" to skip to content

Обзор на изминалия кръг в женското първенство

През изминалия уикенд се изигра XX-ият кръг от женското първенство по футбол. Нека проследим какво се случи.

В седмия кръг от пролетния полусезон на женското първенство видяхме повече равностойни срещи, отколкото неравностойни.

Безспорно всички бяха вперили погледи към сблъсъка в Стара Загора, където лидерът в класирането – “Локомотив” (Стара Загора), посрещна третия “Спортика” (Благоевград). Двубоят показа, че нивото на двата отбора е много над това на останалите (като изключим НСА). “Локомотив” все пак взе своето и победи с 2:0, като и двете попадения паднаха през първото полувреме.

Другият двубой, който се очакваше с по-голям интерес сред феновете, беше между “Севлиево лейдис” и НСА. Срещата обаче не предложи никаква интрига и столичанки записаха убедителен успех с 4:0 в Севлиево, с което увеличиха преднината си пред “Спортика” в борбата за втората позиция.

Другият благоевградски отбор – “Пирин” – постигна минимален успех над “Етър” (Велико Търново) с 1:0, което позволи тимът да се настани в първата петица. “ЛП Супер спорт” не срещна трудности при домакинството си на “София лейдис” – срещата завърши 7:1 в полза на ЛП.

Изненадващо равностоен бе двубоят между “Чардафон” (Габрово) и “Енко” (Пловдив). Тимът от Габрово е един от опашкарите в шампионата, докато “Енко” се бори за 4-ото място. Все пак пловдивският отбор взе своето и постигна минимална победа като гост – 2:1. Другият двубой от кръга беше този между “Светкавица” (Градежница) и “Пълдин” (Пловдив). Успехът беше за “Пълдин” – 4:0. В този кръг “ЖФК” (Варна) почиваше.

В класирането настъпиха някои промени. Лидер продължава да бъде “Локомотив” с 18 победи от 18 мача. На втората позиция е НСА, като преднината на бившия хегемон пред третия отлор “Спортика” вече е 4 точки. “Енко” запази своята четвърта позиция, докато “Пирин” успя да измести “Севлиево лейдис” от първата петица.

Класирането към момента.

В следващия кръг ще станем свидетели на следните двубои:

НСА – “ЖФК Варна”

“Светкавица” (Градежница) – “Пирин” (Благоевград)

“Пълдин” (Пловдив) – “Севлиево лейдис”

“Енко” (Пловдив) – “ЛП Супер спорт”

“София лейдис” – “Етър” (Велико Търново)

“Спортика” (Благоевград) – “Чардафон” (Габрово)

Мнението на “Ритнитопъ”: “Локомотив” и “Спортика” ни показаха, че и по време на женското първенство можем да станем свидетели на хубави и интересни мачове. Дано и другите отбори вдигнат нивото, за да бъде по-равностойно първенството ни.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *