Press "Enter" to skip to content

Обзор на изминалия кръг в женското първенство

През изминалия уикенд се изигра XXI-ият кръг от женското първенство по футбол. Нека проследим какво се случи.

В осмия кръг от пролетния полусезон на женското първенство станахме свидетели на 3 разгомни победи и две равенства. Една среща пък беше отложена.

Лидерът “Локомотив” (Стара Загора) нямаше мач през уикенда, което даде възможност на НСА да се доближи до “железничарките”. Това се и случи, след като НСА разгроми “ЖФК Варна” със 7:0 като домакин.

“Пирин” (Благоевград) размаза “Светкавица” (Градежница) с 13:1 като гост. За “Светкавица” това беше едва втори гол през кампанията. Тимът е допуснал 150 попадения.

Другата разгромна победа беше за “Етър” (Велико Търново) при гостуването на “София лейдис” в столицата. “Етър” победи с 8:0, като и в двете полувремена тимът от Велико Търново отбеляза по 4 попадения.

По-интересните срещи от кръга бяха между “Пълдин” (Пловдив) и “Севлиево лейдис” и “Енко” (Пловдив) и “ЛП Супер спорт”. Двубоят между първите завърши 1:1, докато “Енко” и “ЛП” не успяха да си отбележат гол и срещата завърши при нулево равенство. Това се случва доста рядко в българския женски футбол поради множеството грешки, които се допускат в защита.

Отложеният двубой беше между “Спортика” (Благоевград) и “Чардафон” (Габрово).

В класирането не настъпиха сериозни промени. Лидер продължава да бъде “Локомотив” с 18 победи от 18 мача и актив от 54 точки. На втората позиция е НСА, като разликата между двата тима е 8 точки при равен брой изиграни мачове. “Спортика” е стабилно на третата позиция. “Енко” запази четвъртото си място, но вече отборът от Пловдив е с равен брой точки с “Пирин”. Все пак пловдивчанки са с мач по-малко.

Класирането към момента.

През предстоящия уикенд няма да има мачове и следващият кръг ще започне едва на 13-ти май. Преди това все пак ще се изиграят два отложени двубоя – “Енко” – “Локомотив” и “Спортика” – НСА. В тези две срещи ще наблюдаваме отборите на първите 4 позиции във временната таблица.

В следващия кръг ще станем свидетели на следните двубои:

“Пирин” – “София лейдис”

“Етър” – “Енко”

“ЛП Супер спорт” – “Спортика”

“Локомотив” – НСА – пряко по b1b.box

“ЖФК Варна” – “Пълдин”

“Севлиево лейдис” – “Светкавица”

Отборът на “Чардафон” почива.

Мнението на “Ритнитопъ”: Безспорно ни очакват много интересни двубои в следващите няколко седмици, като черешката на тортата ще бъде дербито между първите два отбора в класирането – “Локомотив” и НСА. Възможно ли е “железничарките” да загубят първи точки през сезона? Тимът от София има и много трудно гостуване на “Спортика” в Благоевград преди това.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *