Press "Enter" to skip to content

“Локомотив” (Стара Загора) е новият стар шампион при жените!

“Локомотив” (Стара Загора) отново е шампион на България при жените. Това е втора поредна титла за тима от Стара Загора.

България има своя шампион в женското футболно първенство! Без изненада, това е тимът на “Локомотив” (Стара Загора), който беше с класа над останалите отбори през кампанията.

Втората поредна титла беше официализирана след победата на старозагорки над основния конкурент – НСА. Срещата завърши 2:0, а головете бяха дело на Биляна Пенчева и Нора Димитрова. След този успех разликата между двата тима е 13 точки при само 4 оставащи мача. Много вероятно е “Локомотив” да завърши кампанията само с победи.

Загубата на НСА пък позволи на “Спортика” (Благоевград) да се доближи до второто място. Двата отбора завършиха 2:2 в директния мач. В този кръг “Спортика” не срещна трудности срещу “ЛП Супер спорт” и постигна класическа победа като гост – 3:0. Така разликата в момента е четири точки, но отборът от Благоевград е изиграл мач по-малко.

В останалите двубои от кръга “Енко” също победи с 3:0 като гост “Етър” (Велико Търново). Интересно е да се отбележи, че още една среща приключи по този начин. “Пълдин” (Пловдив) превзе морската ни столица след 3:0 срещу “ЖФК Варна”.

Останалите два двубоя завършиха с разгромни успехи за домакините – “Пирин” (Благоевград) победи “София лейдис” с 6:1, а “Севлиево лейдис” прегази “Светкавица” (Градежница) със 17:1. Да, правилно прочетохте – 17! 8 момичета от Севлиево отбелязаха гол.

Класирането към момента

След края на кръга не настъпиха сериозни промени в класирането. Борбата за второто и четвъртото място все още е отворена.

Мнението на “Ритнитопъ”: Честита втора поредна титла на “Локомотив” (Стара Загора)! Тимът определено беше една идея по-силен от останалите. Все пак “Спортика” и НСА показаха, че имат сили да се борят със старозагорки догодина.

Искамe да обърнeм внимание на мача между “Севлиево” и “Светкавица”. Не за първи път ставаме свидетели на подобен разгромен резултат в женското ни първенство. Такъв тип мачове не помагат на никого. Заради липсата на каквато и да било организация, женският ни футбол тъпче на едно място. Трябва да има определен критерий, който отборите в шампионата да спазват. В момента това липсва и разликата в класите между отделните тимове е видима. Много малко са мачовете, в които има някаква интрига, които са равностойни и помагат на момичетата да се изградят като състезателки.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *