Press "Enter" to skip to content

Антъни Иванов: Спортът ни е на ужасно ниско ниво и това няма да се промени! Любимият ми отбор в България е…

Антъни Иванов застана пред Янислав Желязков от екипа на „Ритнитопъ“, за да сподели какви са целите му и в какво естество се състои генерално проблемът на българския спорт.

Разберете повече за плувеца Антъни Иванов. Кои са любимите му футболни отбори и защо има толкова проблеми в българския спорт?!

Янислав Желязков (Я.Ж.): Кой всъщност е Антъни Иванов?

Антъни Иванов всъщност е един млад човек с много големи цели!

– започва Антъни Иванов!
От Велико Търново до Токио!

Я.Ж.: Как се запали по плуването и кои са идолите ти, от които си взимал пример при израстването си като спортист?

Баща ми е бивш плувец. Той пръв ме заведе да тренирам. Взимал съм пример от много спортисти, но най-любимите са ми може би Кристиано Роналдо и Григор Димитров.

– каза плувецът
Бащата на Антъни – Антон Иванов!

Я.Ж.: Колко трудно е да запазиш концентрация като вземем предвид, че в последния месец всички погледи са вперени в теб?

Не ми е трудно да запазя концентрация! Аз съм железен и физически и психически!

– отсича най-популярният български плувец!
Железен и жаден за успехи!

Я.Ж.: Коя е цел номер едно пред Антъни Иванов?

Цел номер едно пред Антъни Иванов е Световното първенство през декември догодина.

– споделя в отговор той

Я.Ж.: Как се стигна до наказанието ти и как реагира на решението на Спортния арбитражен съд?

Все още не се е стигнало официално до наказание!

– пояснява Иванов!

Я.Ж.: Има ли някакъв шанс наказанието ти да бъде отменено и да те видим на Олимпиадата в Париж през 2024 г.?

Има шанс. Винаги има шанс за всичко!

– добавя 24-годишният плувец
Антъни Иванов на Олимпийските игри в Токио!

Я.Ж.: Знаем, че имаш сериозни разногласия с федерацията. Кога започнаха те и колко сериозна е възможността да се състезаваш за друга държава, ако не изгладите отношенията си?

Никога не сме били в добри отношения с федерацията, защото средствата не стигат до където трябва вече много години. Просто преди да замина за САЩ, като всеки един друг българин, си мислех, че това е нормално.

– споделя той

Я.Ж.: През 2021 г., трима родни плувци – Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов бяха уличени в употребата на забраненото вещество станозолол. Тогава никой не пожела да поеме отгорност, а ти, Екатерина Аврамова и Нина Рангелова се обявихте за незабавни промени. Те факт ли са или положението е същото като преди две години?

Положението е същото като преди 2 години. Нина и Катя се застъпиха, защото вече не се състезават (б.р. Екатерина Аврамова се състезава за Турция) и няма с какво да им навредят. Както виждате, обаче навредиха на мен.

– разказва Иванов

Я.Ж.: Преди време беше споделил, че си получавал заплахи от високопоставен човек. Продължават ли те и в какво се изразяват? Тогава отказа да споделиш името му. Сега готов ли си?

Да, получих заплаха на републиканското от човек на работа във федерацията, но понеже не е писмено, не мога да го обявя.

– каза той

Я.Ж.: Продължаваш ли да не усещаш подкрепа от съотборниците ти в националния отбор. Опитвал ли си да разговаряш с тях, за да промените статуквото?

Да, не усещам подкрепа от тях и като гледам няма и да усетя такава въобще. Говорих с тях. Пред мен говорят едно, а пред камерите друго или въобще някои от тях дори не говорят пред камерите.

– разкрива плувецът

Я.Ж.: Георги Аврамчев ръководи БФПС от 2010 г., а през април беше преизбран за председател на федерацията за още пет години. Какво ще донесе това за българското плуване?

Преизбирането на Аврамчев ще донесе само мъка на българското плуване. Тя може да не се вижда външо, но вътрешно всички я виждат и усещат. Той е един цирей за българското плуване заедно с Вакареев, Бобев, Суров и Минковски.

– добавя националният рекордьор на 200 метра

Я.Ж.: Какво мислиш за представянето на българските плувци на Световното първенство във Фукуока?

Представянето на българите във Фукуока беше толкова добро, колкото са нещата във федерацията!

– с усмивка заяви българинът
  • Я.Ж.: Какво обичаш да правиш през свободното си време?

Обичам разходките. Обичам да гледам филми. Обичам да чета. Обичам да играя видео игри, да прекарвам време с различни хора също.

– споделя Иванов
Антъни Иванов с приятелката си Дария Радулова на партито за разкриването на пола на бебето на златното момиче Мадлен Радуканова и джудиста Божидар Темелков!

Я.Ж.: Да обърнем малко внимание и на футбола – имаш ли си любим отбор в България и по света. А любим футболист?

Любимият ми отбор в България е ЦСКА, а от света – Манчестър Юнайтед. Любим футболист като начин на игра ми е Поул Скоулс, а от действащите е Тони Кроос.

– каза плувецът
  • Я.Ж.: Генерално според теб защо България вече няма спортисти, които да бъдат на нивото на най-добрите в света? Имаме проблясъци, но сякаш сме твърде далеч от най-добрите си години. Виждаш ли прилики между федерациите по плуване и футбол?

Спортът ни е на ужасно ниско ниво и това няма да се промени за жалост. Всички федерации са изградени масово от хора, на които не им дреме за спортистите в тях. Дреме им за други неща…

– разкрива той

Я.Ж.: Какво би пожелал на феновете на “Ритнитопъ”?

Пожелавам им да са здрави, щастливи и ги съветвам да бъдат добри и да изслушват хората около себе си, а не да мислят, че понеже са по-възрастни са по-умни. Това е доста грешно мислене, което е насадено в нашата държава. Имайте собствено мнение! Не оставяйте другите да ви пречат на мисленето и да го манипулират !

– поучичително завърши Антъни!

Мнението на „Ритнитопъ“: Представихме ви един от най-успешните плувци в историята на България – Антъни Иванов. Такъв какъвто е. Истински! Безстрашен и държащ на справедливостта! Ние от екипа на „Ритнитопъ“ му желаем здраве, щастие и покоряване на мечти!

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *