Press "Enter" to skip to content

Северозападът през новия сезон: фаворити и аутсайдери

Днес ще разгледаме състава на Северозападната Трета лига и ще видим кои се очаква да са фаворитите и кои аутсайдеритe.

В следващите редове ще се опитаме да си отговорим на въпроса дали Северозападът ще ни предложи нещо по-добро от изминалата кампания.

Битката за оцеляване

За разлика от Югозападната Трета лига, тук имаме един новак. Това е тимът на “Дунав” (Лом). Именно той ще е най-труднопредсказуем през следващия сезон. Причината е следната: Всички помним “Левски” (Лом). Този отбор мина като валяк през Трета лига, но след озоваването си при професионалистите, изпадна в същинска игрова криза. В крайна сметка бе взето решение след 25 мача и едва осем точки тимът да бъде разпуснат. Само няколко месеца по-късно в Лом се появи именно “Дунав”. Отборът си мина като на парад през Областната група, като дори в единия мач постигна победа с 30:0. Имайки предвид смесицата от тези фактори, както и амбициозните цели и коренно различните резултати в контролите, можем да отчетем този отбор за доста трудно предвидим.

Освен него, в битката за оцеляване очакваме да се включат “обичайните заподозрени” от миналия сезон, като “Боруна” (Царева ливада), “Етър” II и “Левски” 2007 (Левски). Именно тези три отбора завършиха завършиха на последните три места, гарантиращи спасение и разликата между тях беше само 5 точки.

Битката за промоция

Тя тук винаги е интересна. Влизането на “Бдин” (Видин) в професионалния футбол само намали фаворитите с един. В момента по първите места се очаква да бъдат “Локомотив” (Горна Оряовица), “Локомотив” (Мездра), както и “Вихър” (Славяново). От тези отбори само последният няма опт в професионалния футбол. Другите два пазят пресни спомени от участието си във Втора лиа, като горнооряховци дори се подвизаваха там преди едва две години. Освен тях, “Павликени” и “Севлиево” вече многократно се доказаха като подводни камъни, които във всеки момент са готови да спънат фаворитите. Трябва да споменем и “Академик” (Свищов). Там също се готви много здрава селекция. Дори според мнозина тимът може да се окаже изненадващ фаворит за промоция.

Битката за чест

Във всяка дивизия има отбори, които разчитат на “златната среда”. Тук през миналия сезон такива бяха “Янтра” (Полски Тръмбеж), “Ювентус” (Малчика), “Ботев” (Враца) II и “Партизан” (Червен бряг). Предвид това, че не са се чули някакви съществени промени около тези отбори, може би ще е най-логично отново да се състезават в средата на класирането.

Мнението на “Ритнитопъ”: Първенството на Северозападната Трета лига винаги е оспорвано на всички нива. Свидетели сме на равностойни отбори със сходни цели. Като допълнителен допринасящ фактор за силата на първенството можем да отчетем и присъствието на доста познати имена, като “Локомотив” (Горна Оряховица) и “Локомотив” (Мездра). Предстои да видим дали тази кампания ще се окаже щастлива поне за единия от двата тима.

Прочетете още материали, свързани с Трета лига тук:

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *