Press "Enter" to skip to content

Сашо Ангелов. Поредната треньорска оставка в България.

Досегашният наставник на “Янтра” (Габрово) – Сашо Ангелов,  депозира молбата си за напускане. Ръководството на клуба я прие и двете страни се разделят по взаимно съгласие.

Сашо Ангелов прекрати договора си с “Янтра” (Габрово) и не заради неуспехи, а заради това, че в България на никой не му е удобно да се среща с истината лице в лице.

Неведнъж Сашо Ангелов спомена пред медиите, че с нисък бюджет няма как да се изисква класа и че с продажни и некадърни съдии няма как да се играе футбол. В този момент той автоматично стана неудобен на много хора, особено в БФС, който го глоби заради изказванията му спрямо българските съдии.

Някой ще каже, че не всичко е пари, но в България един от основните проблеми е липсата на финансови средстава и следователно липсата на класни футболисти. Защото отдавна футболът не е просто игра, а е преди всичко бизнес. Всички в България може и да имат желанието да играят класен футбол, без финансови инжекции това обаче е невъзможно.

Досегашният треньор на “Янтра” Сашо Ангелов

Сашо Ангелов е треньор, който държи много на физическа подготовка и дисциплината. Треньор, който е играл футбол във времената от 80те години, стартирайки в Локомотив (Горна Оряховица), а след това и в Ботев (Пловдив), ЦСКА, Локомотив (София), Етър (Велико Търново) и др. Футболист, играл преди всичко за чест, а не пари.

На въпроса “Как виждате ситуацията в Янтра?” преди няколко месеца Ангелов отговори по следния начин:

“Мъчим се, но имаме изключително ограничен бюджет. Хората трябва да знаят, че с 500 лева заплата не може да развиваш футболист. Не се оправдавам, но нашият футбол е много лимитиран откъм средства. Футболът не е държавна политика, както беше по мое време и това е пагубно. Не ме интересува кой е на власт в БФС, искам българският футбол да расте.”

– oтговори пред Sportal.bg Ангелов

Именно той се опита на няколко пъти да натърти, че в България пари за най-популярния спорт липсват. Масово парите за спорта се усвояват, терените изглеждат ужасно, нормалните условия за футболисти в Европейски съюз се броят на пръсти и в този ред на мисли дори да имаме таланти, ние не ги развиваме, а напротив – взимаме чуждестранни футболисти и ги налагаме без да се замислим, че имаме твърде много школи в които със сигурност можем да открием бъдещето на България!

Мнението на “Ритнитопъ”: Дори и краен в своите изказвания, Сашо Ангелов е прав за голяма част от от своите коментари. По нищо не можем да съдим за благоприятно развитие на ситуацията в българския футбол. И липсата на финанси не е проблем единствено на БФС. В този ред на мисли ще доведе ли една смяна на ръководството на футболния съюз до разрешаването на този проблем? За момента остава загадка.

Източници:
(1) Сашо Ангелов избухна срещу съдиите: Държат се толкова нагло, а са толкова неадекватни. (2022, August 7). Sportal.bg. https://sportal.bg/news-2022080711541391242
(2) Сашо Ангелов отнесе сериозна глоба от БФС. (2022, August 9). Sportal.bg. https://sportal.bg/news-2022080913565870439
(3) Сашо Ангелов: С 500 лева заплата не може да развиваш футболист, Божинов-младши слуша, но е перде. (2022, June 27). Sportal.bg. https://sportal.bg/news-2022062708205890255

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *