Press "Enter" to skip to content

Сбогом, Българска армия!

Преди два месеца ЦСКА София изигра последния си мач на “Българска армия”. С какво ще запомним великия стадион, приел редица колосални битки?

ЦСКА се сбогува с емблематичния си стадион по изключително злощастен начин. “Армейците” загубиха с 0:1 от “Лудогорец” след гол в 18-ата минута на продължението.

Феновете на ЦСКА с поредната запомняща се хореография!

Стадион “Българска армия” е бил арена на титанични битки, за които всички сме чували. Поради тази причина няма да ги изреждаме. Но с какво друго ще запомним този величествен стадион?

Именно там, на стадиона в Борисовата градина, са израснали легенди като Христо Стоичков, Трифон Иванов, Любослав Пенев, Мартин Петров, Стилиян Петров, Димитър Бербатов и редица други именити български футболисти. “Армията” може да се счита не само за втори, но и за основен дом на икони на “червената” общност като бай Добри и Димитър Пенев!

Тези велики имена в историята са изградили характерите си на това свещено място. Поради този факт “Българска армия” е много повече от просто стадион! Това е храмът на “червената” общност. Няма значение какво е станало в последния мач! Важното е, че всички “червени” сърца бяха обединени и заедно изпратиха техния дом преди да бъде разрушен!

Хореографията на “Сектор Г”.

Трибуните бяха пълни и “армейците” не предадоха тяхната светиня. Всички заедно отдадоха почит на “Армията” – любимото им място! Сега очакват с нетърпение новия модерен стадион. ЦСКА София безспорно заслужава най-добрата инфраструктура!

Невиждана досега хореография в сектор В с екран, на който вървяха исторически моменти!

Какво означава “Армията” за мен?

Никога няма да забравя емоцията от мача с “Берое” за Купата през 2016 г. Голът на Николай Бодуров от центъра срещу “Лудогорец” през декември 2017 г. завинаги ще остане в сърцето ми! Европейските вечери, важните победи и пълните трибуни, които заедно изживяхме в нашия храм, са мигове на пълно щастие за мен! Ще си спомням със сълзи на очите и ще разказвам на поколенията за тях!

Сбогом, “Българска армия”! За мен ти беше втори дом. Там бях винаги сред голямото ни “червено” семейство! Благодаря ти за всичките мигове на неописуема радост както и за тези на мъчителна тъга. Именно по време на тях разбрах колко велико нещо е ЦСКА София, какво значи за феновете и колко безгранична е тяхната обич! Сбогом, моя любов!

Поредното феноменално представяне на “Сектор Г” вижте тук!

Мнението на “Ритнитопъ”: Стадион “Българска армия” със сигурност ще липсва на всеки един армеец. Все пак не трябва да забравяме, че тази промяна е за добро! С оглед на състоянието, в което се намираше съоръжението, беше опасно да продължават да се провеждат срещи на него. ЦСКА София заслужава да разполага с най-модерния стадион в България!

Припомнете си само някои от най-паметните мачове на “армейците” в Европа тук:

Снимки:

(1) https://cska.bg/wp-content/uploads/2023/12/Mil1-15.jpg
(2) https://cska.bg/wp-content/uploads/2023/12/Mil1-16.jpg
(3) https://cska.bg/wp-content/uploads/2023/12/Mil1-54.jpg

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *