Press "Enter" to skip to content

Добрият пример: ОФК Академик (Свищов)

ОФК Академик (Свищов) се похвали с реновирана сграда.

На 1-и юни бившият министър на младежта и спорта Весела Лечева (която беше наследена от Димитър Илиев) присъства на откриването на реновираната сграда на ОФК Академик (Свищов).

Финансирането на обекта идва от Министерството на младежта и спорта. То обезпечи 450 хил. лева за първи етап от проект за основен ремонт, реконструкция на трибуни и благоустрояване на стадион „Академик“.

В “града на 100-те първи неща” се наблюдават и други иновации. “Академик” ще се превърне и в първия отбор в Трета Лига, който използва джипиес системи за следене и анализ – Polar Team Pro. 

Наскоро тимът беше първият в страната, закупил VEO камера. Тази камера може да записва и предава мачове на живо, което хем позволява на отбора да види грешките си след даден мач, хем дава възможност на феновете да гледат двубоя, ако не са на стадиона. От новия сезон “Академик” ще играе със екипировка на концерна Пума!

Мнението на “Ритнитопъ”: “Академик” (Свищов) показва, че и във В група може да се работи професионално! Надяваме се да виждаме все повече такива примери в българския футбол.

Прочетете повече статии за Трета Лига тук:

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *