Press "Enter" to skip to content

Борислав Михайлов, президентът на БФС, получил грандиозно признание от УЕФА…

Борислав Михайлов, дългогодишен президент на БФС, доказа своята компетентност и постижения на европейската сцена, след като бе избран за председател на Футболната комисия на УЕФА.

Това е поредната точка в списъка със значими постижения на Михайлов, като това признание поставя българския футбол на ново, по-високо ниво на международната футболна сцена.

В рамките на следващите четири години Михайлов ще води един от най-ключовите комитети в структурата на УЕФА. Под неговото ръководство ще бъдат истински легенди на световния футбол като Деметрио Албертини, Луиш Фиго, Збигнев Бониек и Деян Савичевич, които ще служат като заместник-председатели. Допълнително, комисията ще включва имена като Владимир Шмицер, Теодорос Загоракис, Олег Протасов и Михай Стойкица.

Това е нова глава в кариерата на Михайлов след предишния му мандат като заместник-председател на грузинския си колега Леван Кобиашвили. Тази нова позиция е отражение на уважението, което Михайлов и БФС са спечелили на европейската футболна сцена.

Борислав Михайлов коментира:

“Това е огромно признание за мен, а също и огромна отговорност. Благодаря на ръководителите на УЕФА за доверието – все пак става дума за една от ключовите позиции в европейския футбол. Едва ли има по-красноречива оценка за моята работа и работата на БФС от това Футболната комисия на Европа да бъде поверена на българин”.

В продължение на осем години, Михайлов бе член на Изпълнителния комитет на УЕФА, а междувременно бе и председател на Комисията за развитие и техническо подпомагане и на Комисията по футзал. От януари 2017-а пък е част от Комисията за развитието на футбола на ФИФА, отговаряща за стратегическото развитие и правилата на играта.

Мнението на Ритнитопъ: Безспорно, избирането на Борислав Михайлов за председател на Футболната комисия на УЕФА е истинска победа както за него лично, така и за българския футбол като цяло. Това е доказателство, че държавата ни може да има ключово влияние върху решенията на европейската сцена и може да допринесе значимо към развитието на спорта. Въпреки трудностите, които българският футбол е преживявал през годините, този момент е повод за гордост и надежда за бъдеще, в което българският футбол ще продължи да расте и процъфтява на международната сцена.

Ха-ха-ха. Просто не сме хейтъри. Мнението ни го знаете! Да им бием шута!

More from Проблематиката в българското съдийствоMore posts in Проблематиката в българското съдийство »

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *