Press "Enter" to skip to content

Даниел Димов: Бях на ръба на инвалидност! Целта ни е място в топ 3!

Даниел Димов застана пред Янислав Желязков от екипа на „Ритнитопъ“, за да сподели за какво мечтае и какви ще бъдат целите на любимия му “Черно море“ през новия сезон.

Разберете повече за Даниел Димов. Какви са целите му с “Черно море“ и какви са плановете му след края на футболната му кариера?!

Янислав Желязков (Я. Ж.): Кой всъщност е Даниел Димов?

Професионален футболист, семеен мъж, баща на две прекрасни момиченца, лоялен и верен приятел.

– започва Димов
Прекрасното семейство на Даниел Димов!

Я. Ж.: Кои са отборите и футболистите по света, които харесваш и имал ли си си идол, от когото да вземаш пример?

Харесвам “Реал” (Мадрид) и националния отбор на Франция. До голяма степен вина за това ми пристрастие има идолът ми като футболист Зинедин Зидан – респектираща личност и пример за поведение, разбира се вече и голям треньор.

– продължава защитникът

Я. Ж.: Само преди месец ти подписа нов договор с “Черно море”. Отборът запази състава си от миналия сезон и дори надгради с включването на нови попълнения и юноши. Какви са целите и очакванията ви за новия сезон и къде ще се намира “Черно море” в края на кампанията?

Целта ни тази година е място в топ 3. Това е добре, защото колкото по-големи са целите, толкова вероятността да ги постигнеш е по-голяма. Смятам, че имаме боеспособен състав. Ядрото на отбора сме доста години заедно, а и всяка година играем по-добре. Имаме и доста добри млади момчета, пред които се очертава успешно бъдеще, така че това ми дава надежда и желание за нещо по-голямо този сезон.

– каза той
Целта е ясна! Топ 3!

Я. Ж.: Доста често получаваш похвали за това, че се справяш еднакво добре както като бранител, така и като халф. Коя, обаче, е твоята предпочитана позиция на терена?

Смятам, че се справям добре и на двете позиции, защото голяма част от движенията им се припокриват. Естествено, когато си защитник, отговорността и концентрацията трябва да е на много високо ниво. От друга страна, креативността, издръжливостта и единоборствата са повече в средата на терена. Важното е да съм полезен на отбора, а треньорите ще решат къде се справям по-добре.

– добавя Димов
Даниел Димов срещу “Левски“!

Я. Ж.: Като юноша на “Черно море” си един от любимците на феновете. Какво е чувството и колко голяма е отговорността да бъдеш капитан на тези момчета?

Това е едно от нещата, които ме карат да се гордея. Без подкрепата на феновете, за всеки един футболист или спортист, е много по-трудно. Естествено, отговорността да си капитан на клуб като “Черно Море” е много голяма, но в житейския ми път ми се наложи на доста крехка възраст да се науча да поемам отговорност, да не се предавам и никога да не стоя в сянка. Такава е моята натура и същност, така че се надявам с присъствието и поведението си да помогна, особено на младите момчета.

– споделя капитанът на “Черно море”
Обичта на феновете! Най-ценният дар!

Я. Ж.: В последно време сякаш контузиите неизменно са част от ежедневието ти. На какво отдаваш това и готов ли си напълно за новия сезон?

Така е, прави сте. Преминах през доста тежък период, особено при последната контузия. Малко хора знаят, че бях на ръба на инвалидност. Може би над 90% от докторите и физиотерапевтите, които бяха запознати с контузията, не бяха с големи очаквания за моето завръщане към футбола. Но животът предлага трудности, а аз ги приемам като битки, които трябва да спечеля, така че ментално знаех и вярвах, че ще се завърна на терена с момчетата. Сега гледам да съм предпазлив към физическата си форма колкото мога и да се наслаждавам на играта. Дано имам щастието да изиграя още няколко сезона.

– каза той
Капитанът се завърна!

Я. Ж.: Кои са най-щастливите и трудни моменти в кариерата ти до сега, които ще помниш дълго време?

Трудните моменти са тези, които вече споменах. Нещо, което ми бе отнето в личен план и отчитам като жертва в името на кариерата си е именно фактът, че не бях на раждането и на двете ми деца заради лагери и мачове. Но щастливите моменти са безброй – толкова много емоции, толкова много запознанства и приятелства, различни държави, култури. В крайна сметка, със сигурност положителните неща са повече от отрицателните.

– продължава легендата на “моряците”
Най-голямата подкрепа на тате!

Я. Ж.: Какви са целите ти в личен план до края на кариерата ти?

Най-вече да съм здрав. Имам мечта да се построи новия стадион във Варна и да изиграя последния си мач на него. Вярвам, че не само аз, но и цялата футболна общественост чака построяването му.

– споделя Димов
Проектът за стадион „Варна“

Я. Ж.: Какво обичаш да правиш през свободното си време и имаш ли си хора от отбора, с които прекарваш повече време извън мачовете и тренировъчния процес?

Ако трябва да бъда честен, нямам много свободно време. През малкото, което все пак ми остава, съм отдаден на строителния бизнес, който наскоро стартирах. Иначе разпускам в компанията на семейството и приятелите ми. Хубавото в отбора ни е, че сме близки и сплотени, прекарваме много моменти заедно извън терена с децата и съпругите ни.

– добавя той

Я. Ж.: Какви са плановете ти, след като прекратиш футболната си кариера?

Със сигурност ще остана във футбола. Има програми към УЕФА, които дават възможност за обучение и кариерно развитие в различни структури на нашата сфера. Също така съм студент и в “Икономически Университет”, гр. Варна, където завършвам бакалавърска степен по Икономика и търговия. Радвам се, че много от моите колеги, не само на моята възраст, а и младите момчета, обръщат внимание на академичното си развитие, инвестират в свой бизнес или в нещо друго, осъзнавайки рисковете на професията ни и най-вече това, че активната ни кариера приключва в една много ранна възраст от живота на човек, но същевремнно късна за започване изцяло от нулата.

– добавя футболистът
С поглед към бъдещето!

Я. Ж.: Какво е мнението ти за моментното състояние на българския футбол и как то може да се подобри?

Много добър въпрос. Може би ще трябва отделно интервю само за него. Ще бъда по-обран, но смятам, че рано или късно нещата ще се променят. Трябва да се започне от самото начало – от школите, базите, методиката на работа. Без тези неща няма как да си създадем продукт, от който да се гордеем. Вярвам, че това време наближава.

– ракрива капитанът

Я. Ж.: За финал какво би пожелал на феновете на “Ритнитопъ”?

Пожелавам им да бъдат здрави, да се наслаждават на футболната емоция и да четат “Ритнитопъ”, разбира се.

– завърши Димов

Мнението на „Ритнитопъ“: Представихме ви капитанът на “Черно море“ Даниел Димов. Такъв какъвто е. Истински! Държащ на семейството си, здраво стъпил на краката си с поглед към бъдещето. Ние от екипа на „Ритнитопъ“ му пожелаваме най-вече да бъде здрав и да се радва на миговете с прекрасните си деца!

Повече интервюта с български играчи намерете тук:

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *