Press "Enter" to skip to content

Запознайте се с нападателя Георги Георгиев

Днес ще ви представим Георги Георгиев – нападател, играл през миналия сезон във Втора лига за отборите на Литекс и Спартак (Плевен).

В мач с екипа на Локомотив (Пловдив).

През миналия сезон Георги Георгиев отбеляза седем гола във Втора лига, но сезонът му приключи през март заради контузия. Само преди няколко дни той се завърна в Литекс.

Йоана Криста Соколова (ЙК.С.): Разкажи ни накратко за себе си.

Казвам се Георги Георгиев, на 26 години, роден в град Пловдив. Професионален футболист съм и позицията ми е централен нападател. Имам много интереси към различни сфери от живота и науката, но определено най-големият ми е към футбола. Юноша съм на Марица (Пловдив), при откривателя на Христо Стоичков – Огнян Атанасов. Имам кратък престой и в школите на Ботев (Пловдив) и Локомотив (Пловдив).

– каза Георги Георгиев

ЙК.С.: Какво обичаш да правиш в свободното си време?

Обичам да посещавам различни мероприятия, но за мен са по-важни хората с които съм, отколкото събитието. Обичам и да бъда информиран, да чета определена литература, най-вече финансова, тъй като съм финансист по образование.

– споделя нападателят

ЙК.С.: Как се запали по футбола и кога започна да тренираш?

Не мисля, че в моя живот има определена възраст, на която съм започнал или заобичал футбола. Откакто се помня съм с топка в крака и самият спорт е нещо, което е част от мен. Баща ми е бивш футболист и може би той ме е запалил към спорта. Първата тренировка в школа съм направил на 10-годишна възраст, а първият ми треньор беше Петър Пенчев. Може би това е нещо като символично начало на моя футболен път.

– добавя Георгиев

ЙК.С.: В какъв момент от кариерата си се намираш?

През изминалия сезон бях част от отборите на Литекс (Ловеч) и Спартак (Плевен). Смятам, че направих добра кампания, като през първия полусезон с Литекс успях да отбележа 6 гола, а втория със Спартак, отбелязах 1 гол, но получих неприятна контузия, която ме принуди да изпусна голяма част от полусезона. В момента съм здрав и готов за нови предизвикателства.

– каза в отговор той

ЙК.С.: Какво мислиш, че е нивото във Втора лига и каква е разликата с Първа?

Отборите във Втора лига са доста равностойни и това предоставя на зрителя непредвидими резултати. Смятам, че във Втора лига има доста качествени футболисти и много млади таланти, които с правилно развитие могат да стигнат далеч в кариерата си.

– описа Георгиев накратко
Георгиев с екипа на Марица

ЙК.С.: Какви цели поставяш пред себе си в професионален план?

Аз съм човек, който смята, че постигането на големите цели идва от справянето с малките такива. Във футбола всяка седмица има ново предизвикателство и мисля, че правилната нагласа е да се концентрираш за следващия мач и постепенното подобряване на отделните качества като футболист. Така с постоянство идва и постигането на по-големите цели, които си поставяме. Обобщено, целите ми в професионален план са две – да мисля за следващия мач и какво да подобря в следващата тренировка.

– сподели още футболистът

ЙК.С.: Кои са моментите в последните години, в които си бил най-горд от себе си?

Най-голяма гордост и удовлетворение изпитвам от това да усетя, че съм се развил в определен аспект. Не мисля, че успехи като това да придобия магистърска степен или факта, че съм професионален футболист ме правят горд със себе си. По-скоро това да съм успял да натрупам знания и умения, които досега съм нямал, ме правят горд. Също така успешните връзки и отношения с приятели и семейство ме карат да се чувствам горд и щастлив.

– каза Георгиев

ЙК.С.: Кой е бил най-трудният момент в кариерата ти досега?

Контузията, която се случи през март месец, заради която се наложи да пропусна остатъка от сезона.

– разкри юношата на Марица

ЙК.С.: Ще успее ли Лудогорец да задържи титлата в Първа лига?

Това зависи от много фактори, като селекция и подготовка, но определено през изминалата кампания видяхме, че титла за Лудогорец не е особено сигурен факт. Смятам обаче, че треньор като Ивайло Петев ще успее да сформира добър отбор и това няма да улесни нещата за претенденти като ЦСКА София. Моите очаквания са за зрелищни мачове между претендентите за титлата през следващия сезон.

– сподели той

ЙК.С.: Какво би посъветвал бъдещи таланти?

Бих ги посъветвал да се трудят и да бъдат любопитни относно играта. Един футболист се развива както на терена, така и извън него. Ако желанието им да се развиват във футбола е голямо, то с усърден труд ще постигнат целите си.

– добави в отговор бившият футболист на Спартак (Плевен)

ЙК.С. Какво би пожелал на феновете на Ритнитопъ?

Бих пожелал здраве, щастие и нека се наслаждават на спорта, защото играта е за тях.

– завърши Георгиев

Мнението на “Ритнитопъ”: Днес ви запознахме с Георги Георгиев. Пожелаваме му успешен сезон и да отбележи много голове през него.

Още интервюта можете да намерите тук:

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *