Press "Enter" to skip to content

Бира и наденички = футболен трансфер

В днешно време клубовете броят милионите за даден футболист. Но не винаги е било така. Разберете кои са част от най-странните сделки в историята.

Футболът е спорт, в който трансферните суми на състезателите достигат космически стойности. Но назад в годините се срещат случаи, в които правата на даден футболист биват заплатени с хранителни продукти. Нека разгледаме пет подобни случая:

Хю Макленахан

Хю Макленахан

През 1927 г. Манчестър Юнайтед привлича англичанина от „Стокпорт“ срещу три хладилника пълни със сладолед. Идеята идва от асистент мениджъра на „червените дяволи“ Луис Рока, който има бизнес със сладолед. А Хю Макленахан, който се подвизава като халф бек, изиграва 116 мача за Манчестър Юнайтед и отбелязва 12 попадения. Дори носи капитанската лента за известен период.

Ърни Бленкинсоп

Ърни Бленкинсоп

Неговата кариера започва по особен начин. Хъл Сити заплаща на „Къдуорд“ с бъчва бира и 100 паунда. Впоследствие десният бек става шампион на два пъти с отбора на Шефилд Уензди, стига до трансфер в Ливърпул и играе 26 пъти за националния отбор на Англия.

Йон Раду

През 1998 г. отборът на Жеул (Петрошани) отпада от елита на румънския футбол и изпада в доста тежко финансово състояние. Затова продава румънския футболист Йон Раду на Вълчеа срещу два тона свинско и телешко месо. Собственикът на Жеул продава месото и така плаща заплатите на футболистите.

Кенет Кристенсен

·       Кенет Кристенсен

През 2002 г. норвежкият третодивизионен „Виндбярд“ дава Кенет Кристенсен на местния съперник „Флекерой“. Трансферната сума е теглото на футболиста в скариди. Така „Виндбярд“ се сдобива с 75 килограма скариди.

Мариус Чоара

Мариус Чаора

Отново сме в Румъния. През 2006 г. Мариус Чоара бива оценен на 15 килограма наденички от Регал (Хорния). Само ден след трансфера Чоара се отказва от футбола заради подигравките. Регал си иска наденичките обратно. “Загубихме добър играч и храната на отбора за една седмица”, заявява човек от клуба.

Мнението на “Ритнитопъ”: Тези трансфери определено са нещо различно и което не се вижда всеки ден. Подобни сделки будят интерес във футболните фенове.

Източници:
(1) dreamteamfc.com

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *