Press "Enter" to skip to content

Азрудин Валентич се ядоса! Посочи проблемите в българския футбол!

Треньорът на “Ботев” (Пловдив) Азрудин Валентич не се сдържа и ясно посочи най-големите проблеми в българския футбол!

Отборът на “Ботев” (Пловдив) загуби домакинството си на шампиона “Лудогорец”, но треньорът Азрудин Валентич реши да даде емоционално интервю след края на мача, в което посочи едни от най-големите проблеми в българския футбол!

„Бих казал на всички, на футболната федерация, съдийската комисия, казвал съм доста пъти преди това, всяка ситуация 50:50 отива на страната на опонента. Това не е лесно. Надявам се скоро ние да сме един от най-добрите отбори в страната, но наистина е трудно да играеш срещу всеки и всяка ситуация 50:50 се дава за опонента. Не сме загубили този мач заради това, но загубихме голяма част от нашата енергия заради тези неща.

Ситуации, в които нямахме късмет също повлияха. Доволен съм от отношението, енергия и интензитета през второто полувреме. Много по-добре действахме през второто полувреме, отколкото през първото. Ние като отбор искаме много повече, искаме да сме по-спокойни. Имахме шансове през второто полувреме срещу Лудогорец. Ако не вкараш, няма как да спечелиш поне точка. Трябва да изградим силата в клуба, за да може да пазим Ботев.

Имаме нужда от нашите фенове. Те трябва да ни помогнат. Не искаме пиротехника, не по този начин да ни помагат, а искаме феновете да ни подкрепят. Ако днес имаше фенове, можехме да спечелим много от тези ситуации 50:50.

Правя всичко възможно, за да подобря тима си, но хората във федерацията понякога влияят. Има грешки в българския футбол. Всичко това трябва да бъде посочвано дори и от медиите. Това са част от причините българският футбол да е в това състояние и да не може да се бори за европейско и световно първенство. Просто искаме да има феърплей. Мога да кажа, че днес съдията не повлия директно в мача, но в някои ситуации, които можеше да даде жълт картон, той не го показа. Но ще се върнем по-силни и ще играем в Европа през следващия сезон, ние ще спечелим третото място“, завърши Валентич.

– заяви Валентич след мача.

Мнението на “Ритнитопъ”: Ние няма как да бъдем несъгласни с казаното от треньора на “Ботев” (Пловдив). В края на първия полусезон по същия начин тогавашният треньор на “Арда” Славко Матич посочи сходни проблеми. Тогава обаче и вътрешноклубните казуси бяха налице. В случая на Валентич ясно разбираме, че става дума за вмешателство отстрана на БФС. Дали това е така? Всеки, който следи българския футбол може да прецени. През този сезон, както и през предишните, станахме свиделите на ситуации, в които по-силните отбори биват подкрепяни. Ненужно е да задълбаваме в изказването на Валентич, че феновете могат да накланят везната в полза на любимия си отбор. И това не трябва да е така. Трябва да има адекватна съдийска линия на ръководена на мача, която да не позволява никакви вмешателства. За момента съдиите, които могат да водят качествено футболни срещи се броят на пръстите на едната ни ръка. Промяната все още не се задава. Но футболните хора започват да се пробуждат!

More from Проблематиката в българското съдийствоMore posts in Проблематиката в българското съдийство »

One Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *